Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

SON 5 YILDA YAKLAŞIK 100 MİLYON TONLUK ARTIŞLA 808 MİLYON TONA ULAŞAN DÜNYA MISIR ÜRETİMİNİN, 2012 DÖNEMİNDE 841 MİLYON TONA ÇIKMASI BEKLENİYOR -GELECEK YIL BEKLENEN ÜRETİMDEKİ ARTIŞTA, MISIRIN YEMLİK KULLANIMINA OLAN TALEBİN VE FİYATLARDAKİ YÜKSELİŞİN ETKİLİ OLACAĞI BİLDİRİLDİ

BURSA (A.A) - Son 5 yılda, yaklaşık 100 milyon tonluk artışla 808 milyon tona ulaşan dünya mısır üretiminin, 2012 döneminde 841 milyon tona çıkması bekleniyor.


     AA muhabirinin Uluslararası Hububat Konseyi'nin (IGC) dünya hububat üretim ve tüketimine ilişkin raporundan aldığı bilgiye göre, Temmuz 2010/Haziran 2011 dönemindeki dünya mısır üretiminin geçen yılın 5 milyon ton altında 808 milyon ton civarında gerçekleşeceği öngörülüyor.
     Konsey, dünya mısır üretiminin geçen yıldan düşük olmasına rağmen hala kayıtlardaki en yüksek rekolte olduğunu belirttiği raporunda, mısır hasadının henüz tamamlanmadığı Güney Afrika için öngörünün düşürüldüğü ancak Brezilya için yükseltildiğini vurguluyor.
     Aynı dönemde dünya mısır tüketiminin ise geçen yıla göre 26 milyon ton artışla, 842 milyon ton seviyelerine çıkacağı tahmin ediliyor. Tüketimdeki artış, yem sektörünün yanı sıra, etil alkol ve nişasta üretimindeki talep yükselmesine bağlanıyor.
     Dünya mısır ticaretinin de geçen yılın 8 milyon ton üzerinde, son üç yılın en yüksek değeri olarak 94 milyon tona ulaşması bekleniyor.
   
     -GELECEK SEZON ÜRETİM 33 MİLYON TON ARTACAK-
   
     Üretim ve tüketim tahminleri ışığında dünya dönem sonu mısır stoklarının geçen yıla göre 34 milyon tonluk azalmayla 118 milyon ton düzeyine gerileyeceği öngörülüyor.
     Raporunda, 2011-2012 dönemine ilişkin tahminlere de yer veren IGC'ye göre, gelecek sezon, mısır üretiminde önemli bir iyileşme bekleniyor. Dünya mısır üretiminin 2012 döneminde 33 milyon ton artışla 841 milyon tona yükseleceği tahmin ediliyor.
     2006/2007 döneminden bu yana ele alındığında, son 5 yılda, 100 milyon tonluk artışla bu sezon 808 milyon tona çıkacak dünya mısır üretiminin gelecek sezon 841 milyon tonluk seviyeleri yakalayacağı görülüyor.
     Gelişmekte olan ülkelerde et tüketiminin artmaya devam etmesi ve mısırın yemlik kullanımının daha da yükselmesi ile fiyatlarındaki artışın, mısır üretimini tetikleyeceği belirtiliyor.
     Dünya mısır ticaretinin özellikle yem üreticilerinin mısır yerine buğday veya arpa kullanımına geçmesi durumunda az bir miktar azalmayla 93 milyon tona ineceği belirtiliyor.

Ekleme Tarihi
12.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Dünya mısır üretiminde artış gelecek sezon devam edecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız