Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Turfanda üründe zirai ilaç kalıntısı denetimleri 

GAZİPAŞA (A.A) - Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde seralarda yapılan denetimlerde ürünlerde zirai ilaç kalıntısına rastlanmadığı bildirildi.

     Gazipaşa Tarım Müdürü Hasan Aslan AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazipaşa Belediyesi Toptancı Hali ile Kahyalar Belediyesi Toptancı Hali'nde işlem gören ürünlerden her ay düzenli numune alınarak zirai ilaç kalıntısı olup olmadığının kontrol edildiğini belirtti. Mart ayında yapılan denetimlerde, alınan 20 numunenin tamamının temiz çıktığını kaydeden Aslan, Gazipaşa çiftçisinin büyük bir gelişme gösterdiğini, zirai ilaç kalıntısı konusunda çok duyarlı davrandığını söyledi. Arslan, şu bilgileri verdi:

     ''Gazipaşa'da üretilen sebze meyvede zirai ilaç kalıntısı bulunmuyor. Vatandaşlarımız çekinmeden ürünleri tüketebilir. Ürünlerde zirai ilaç kalıntısı çıkmaması hem ülke insanımız hem de Türk yaş meyve sebze ihracatı için çok önemli. Ürünlerde zirai ilaç kalıntısı bulunmaması Türk tarımı için çok sevindirici ve çiftçimizin yüz akıdır ancak tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Öncelikle çiftçilerimizin, üretici kayıt defteri tutmalarını istiyoruz. Zirai ilaçlamada, ürünün hasadı ile son ilaçlama tarihi arasındaki süreye uyulmalıdır. Reçeteli ilaç alınarak, tavsiye dışı ilaç kullanılmamalıdır. Böylece daha kazançlı bir üretim sezonu olacaktır.''

     Bundan sonra da denetimlerin devam edeceğini ifade eden Aslan, ürünlerde kalıntı çıkması halinde çiftçilere ağır para cezası verileceğini kaydetti. Aslan, cezaların bin liradan başlayıp 30 bin liraya kadar çıktığını sözlerine ekledi.

Ekleme Tarihi
12.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Turfanda üründe zirai ilaç kalıntısı denetimleri




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız