Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tarım hayvancılık fuarı Ortadoğu pazarı için Diyarbakır 

- TÜYAP DİYARBAKIR GENEL MÜDÜRÜ İLHAN ERSÖZLÜ:

- "HEDEFİMİZ DİYARBAKIR'IN ORTADOĞU'DA EN ÖNEMLİ OYUNCU OLMASINI SAĞLAMAKTIR"

- DİYARBAKIR TARIM İL MÜDÜRÜ MEHMET ALİ KOÇKAYA:

- "ARTAN DÜNYA NÜFUSUNA KARŞI AZALAN TARIM ARAZİLERİ DÜNYANIN EN ÖNEMLİ KONULARI HALİNE GELDİ"


DİYARBAKIR (İHA) - Tüm Fuarcılık Yapım Anonim Şirketi (TÜYAP) tarafından organize edilen 'Tarım Hayvancılık Fuarı' Ortadoğu pazarı için Diyarbakır'da buluşuyor.

Dedeman Otel'de düzenlenen bilgilendirme toplantısında TÜYAP ve Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) işbirliği ile düzenlenen 3. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı tanıtımı yapıldı. Fuarın Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Tarım İl Müdürlüğü, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası,

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği desteği ile 13-17 Nisan 2011 tarihleri arasında TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirileceği belirtildi. Tarım sektöründeki gelişmeleri ve yenilikleri tüm ilgililere tanıtmayı hedefleyen ve Türk tarım sektörünün modernizasyonu yolunda büyük bir adım atılmasına destek olmayı amaçlayan, tarım ve hayvancılık sektörünün Avrupa Birliği standartlarına uyumlu hale getirilmesine yönelik ihtiyacı karşılayacak ürün ve hizmetleri kapsayan teknolojik

yenilikler, ekipman ve donanımların sergileneceği 'Diyarbakır Tarım Hayvancılık 2011 Fuarı'nda, yurtiçi ve yurtdışından gelecek binlerce profesyonel, katılımcı firmalar ile bir araya gelerek bölgede tarım ve tarım girdili endüstrilerde büyük atılımlar yapabilme, yeni ve yüksek verimli teknolojiler ile tanışma imkanı bulabileceği bildirildi.

Fuar tanıtımı için düzenlenen bilgilendirme toplantısında bilgi veren TÜYAP Diyarbakır Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 220 firma, 700 marka ve bin 200 ürünün fuarda yer alacağını söyledi. Ersözlü, "Türk Tarım sektörünün en önemli buluşmaları haline gelen TÜYAP tarım fuarı bu yıl 3. kez kapılarını açıyor. Geçtiğimiz sene 70 bin civarında ziyaretçinin gezdiği fuarımızda yoğun ticaret yapıldı. Bu fuarımız tüm gözlerin Diyarbakır'a çevrilmesine neden olacak. Bilindiği gibi Diyarbakır bu bölgenin merkezi. Bu

merkezde tarım konusunda da hedefimiz Diyarbakır'ın Kafkasya'dan başlayan İran, Irak Suriye'ye kadar tüm bu coğrafyada tarım sektöründe bölgenin en önemli oyuncu olmasını sağlamaktır. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımız sürüyor. Bu yıl geçtiğimiz seneye göre yüzde 21 civarında bir büyüme var. 220 civarında fuara firma katılıyor, 700 marka ve bin 200 ürün de fuarda yerini alacaktır. Fuara katılan firmalarımız konumlarındaki en son yeniliklerini çiftçilerimize gösterecekler. Bu yıl 100 bine yakın ziyaretçi bekliyoruz. Bu fuarın tarımın modern tekniklerle üretim uygulaması, çiftçinin bilinçlendirilmesi ve sektörün modernizasyonu konusunda önemli bir görev üstlenildiğine inanıyorum" dedi.

Bilgilendirme toplantısında bir açıklama yapan Diyarbakır Tarım İl Müdürü Mehmet Ali Koçkaya ise artan dünya nüfusuna karşı azalan tarım arazilerinin gıda konusunda dünyanın en önemli unsurları haline geldiğini söyledi. Koçkaya, "Dolayısıyla bu fuarların güvenli gıda anlamında çok önemli yeri var. Tarım ürünlerinin üretilmesinde kullanılan alet ve makineler çok ciddi bir değişim yaşıyor. Baş döndüren hızla değişen teknolojiye ayak uyduruyor. Dolayısıyla tarım fuarları da değişen teknolojilerin hitap ettiği sektöre sunulduğu panayırlar haline geliyor" şeklinde konuştu.

Bilgilendirme toplantısına Diyarbakır Ticaret Odası Başkan Vekili Diyadin Gezer, Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜNSİAD) Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve fuara katılacak firma yetkilileri katıldı. 

Ekleme Tarihi
12.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Tarım hayvancılık fuarı Ortadoğu pazarı için Diyarbakır'da buluşuyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız