Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

KAYSERİ (A.A) - Kayseri Şeker Fabrikası ile 4 bankanın oluşturduğu konsorsiyum arasında 450 milyon liralık kredi anlaşması imzalandı.

     Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, imza töreninde yaptığı konuşmada, çiftçinin rahat ve sıkıntısız bir ekim dönemi geçirebilmesi için büyük çaba sarfettiklerini söyledi.

     Şirketin içinde bulunduğu mali sorunları aşmak ve çiftçinin rahat bir ekim dönemi geçirebilmesini sağlamak için gerekli olan mali desteği, bu kredi sözleşmesi ile almış olacaklarını ifade eden Akay, şöyle devam etti:

     ''Bizler görev aldığımız ilk günden bu yana, başta pancar üreticilerinin refahı ve Kayseri Şeker Fabrikası?nın rahata kavuşabilmesi adına kendi içimizde çeşitli toplantılar yaptık. Bu toplantılar neticesinde birçok proje ve çözüm stratejisi ortaya koyarak, şirketimizin geleceği için önemli adımlar attık. İşte bu noktada şirketimizin ihtiyacı olan 450 milyon liralık mali destek için bankalarımız ile yaptığımız görüşmeler olumlu sonuç verdi ve bugün itibariyle beklenen kredi sözleşmesini imzaladık. Bu noktada en büyük sevincimiz, çiftçimizin pancar bedellerini zamanından önce ödeyebilecek olmamızdır. Üreticimizin sıkıntısız bir ekim dönemi geçirmesi adına imzalanan bu kredi sözleşmesi, hepimizi fazlasıyla mutlu etmiştir. Anlaşmanın çiftçimize ve şirketimize hayırlı olmasını diliyorum.''

     Törene, Garanti Bankası, İş Bankası, Şeker Bank ve Halk Bankası'ndan oluşan konsorsiyumun temsilcileri katıldı. 

Ekleme Tarihi
14.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kayseri şeker fabrikasına 450 milyon lira kredi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız