Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Diyarbakır tarım 2011 

''3. ORTADOĞU TARIM, HAYVANCILIK VE SÜT ENDÜSTRİSİ FUARI'' AÇILDI -DİYARBAKIR VALİSİ MUSTAFA TOPRAK: ''GAP EYLEM PLANI SAYESİNDE BÖLGEDE TARIMSAL ÜRETİMDE BÜYÜK ARTIŞ OLACAK'' -BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BAYDEMİR: ''1990 YILINDA 60 MİLYONUN ÜZERİNDE OLAN KÜÇÜKBAŞ HAYVAN SAYISI 2009 YILINDA 30 MİLYONUN ALTINA DÜŞTÜ'' 

 

DİYARBAKIR (A.A) - TÜYAP ve TARMAKBİR (Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği) tarafından Diyarbakır'da düzenlenen ''3. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı'' törenle açıldı.

     Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki fuarın açılışında yaptığı konuşmada, modern tarım teknikleri sayesinde üretim miktarında büyük artış olduğunu belirterek, bu nedenle kurum ve kuruluşlarla birlikte çiftçileri modern tarım tekniklerine yönlendirmek için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.

     Diyarbakır'da kent nüfusunun yüzde 71, kırsal nüfusun ise yüzde 29 olduğunu belirten Toprak, ''Az nüfusla modern tarım yapılabilir. Tarımsal üretimi artırma çalışması yaparken, çiftçileri bilimsel üretim tekniklerine yönlendirmeliyiz. Tarım danışmanları bu konuda köylerde büyük katkı sunuyor. Yeni üretim teknikleri konusunda üreticileri bilgilendiriyorlar. GAP Eylem Planı sayesinde bölgede tarımsal üretimde büyük artış olacak'' dedi.

     Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise 300 milyon nüfusa sahip Amerika'da tarım ile uğraşanların sayısının 1 milyon, 73 milyona sahip Türkiye'de ise 25 milyon kişinin tarım ve hayvancılıkla uğraştığını söyledi.

     Ülkenin üçte bir nüfusunun bu sektörle uğraşmasına rağmen tarım ve hayvancılıkta istenilen düzeye gelinmediğini bildiren Baydemir, ''25 milyon kişi bu sektörde bulunmasına rağmen et ihtiyacımızı karşılayamıyoruz. Et ithal eder hale geldik. Çünkü teknolojiyi yeterli düzeyde kullanamıyoruz. 20 yıl süresinde bölge tarım ve hayvancılığa kapatıldı. 1990 yılında 60 milyonun üzerinde olan küçükbaş hayvan sayısı 2009 yılında 30 milyonun altına düştü'' diye konuştu.

     Baydemir, modern tarım teknikleriyle ürün fazla ürün elde etmenin mümkün olduğunu kaydederek, 20 yıl önce 30 dönümden elde edilen ürün miktarının bugün 3 dönümlük alanda üretilebildiğini dile getirdi.

     TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü de bölgenin büyük tarım ve hayvancılık potansiyeline sahip olduğunu kaydeden Ersözlü, fuarın aynı zamanda bölgede tarım ve hayvancılığın modern yöntemlerle yapılması konusunda çiftçilere büyük katkı sunacağını söyledi.

     Bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri ''Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarına'' geçen yıl 9 ülkeden 181 firmanın katıldığını ve yaklaşık 72 bin kişinin ziyaret ettiğini hatırlatan Ersözlü, bu yıl 202 firmanın katıldığı ve 1200 ürünün sergilendiği fuara yaklaşık 100 bin ziyaretçi beklediklerini kaydetti.

     22 ilin yanı sıra Irak ve İran'dan ziyaretçilerinde fuara geleceğini dile getiren Ersözlü, fuar süresince 22 ildeki ziyaretçilerin TÜYAP tarafından sağlanan bin araçla fuar alanına taşınacağını vurguladı.

     Diyarbakır Tarım İl Müdürü Mehmet Ali Koçkaya tarihi boycuna tarım ve hayvancılıkta büyük potansiyele sahip olan Diyarbakır'da bu fuarın düzenlenmesinin yöre çiftçisine büyük katkı sunacağını belirterek, kurum olarak il, ilçe ve bölgedeki çiftçilerin fuara katılımını sağlamak için destek verdiklerini söyledi.

     ''3. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı'' 13-17 Nisan tarihleri arasında 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

    

Ekleme Tarihi
14.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: 3. Ortadoğu tarım, hayvancılık ve süt endüstrisi fuarı'' açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız