Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 AYDIN (A.A) - Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, ''Her kim 'Ben Aydın'da seracılık yapacağım' diyorsa, onlara gereken sıcak suyu ben temin edeceğim'' dedi.

     Vali Coş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aydın'daki jeotermal kaynakların, Aydın ve Türkiye ekonomisi açısından büyük değer taşıdığını, sadece jeotermal sahaların satılması sonucu, Aydın İl Özel İdaresine 2009 yılında 12 milyon, 2010 yılında ise 25 milyon lira gelir sağlandığını anlattı.
     Aydın'da jeotermal ile ilgili faaliyetlerin ara vermeden devam ettiğini, mevcut şirketlerin yeni yatırımlar yapmaya devam edeceğini dile getiren Coş, şunları söyledi:
     ''Son günlerde, 'Aydın'da niye jeotermalle ısıtılan seracılık yapılmıyor' deniliyor. Bunu konuşanlara sesleniyorum, her kim 'ben Aydın'da seracılık yapacağım'' diyorsa, onlara gereken sıcak suyu ben temin edeceğim. Seracılık için sadece jeotermal sıcak su yetmiyor. İlimizde teknolojik bir seranın ısıtma gideri, toplam maliyetin yüzde 10-15'ine tekabül ediyor. Jeotermal ile belki sıfır olmayacak ama yüzde 5'e inecek.''
     Coş, jeotermal kaynaklara yatırım yapan firmaların, yabancı kuruluşlar dahi olsa bu zenginliğin değerlendirilmesini sağlamaları bakımından ''milli kuruluşlar'' olarak görülmesi gerektiğini, ancak Aydın'ın kendi kaynaklarına yatırım yapanlar arasında Aydın merkezli firma bulunmayışının bir eksiklik olduğunu ifade etti.
     Kalfaköy'deki jeotermal sahaların önceki günlerde 60 milyon lira muhammen bedelle ihaleye çıktığını, ancak talipli çıkmadığı için sonuçlandırılamadığını da hatırlatan Coş, şunları kaydetti:
     ''Bunun üzerine Aydın İl Özel İdaresi olarak kullanım hakkı için başvuru yaptık. Aydın kamuoyunun görüşünü de alarak, bu kaynakları en yararlı ve verimli şekilde hayata geçirmek istiyoruz. Yatırımcı kuruluşlarla önce elektrik üretimi, sonra da seracılıkta kullanılması için çalışacağız. Aydın'a Konyalı, Kahramanmaraşlı, Gaziantepli gelip yatırım yapıyor. Ama Aydın'da hiç kimse elini taşın altına koymuyor, uzaktan şarkı söylüyor.'' 

Ekleme Tarihi
14.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Aydın'da jeotermal yatırımları




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız