Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

DSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI KEÇECİ: -''SERACILIK TEKSTİLE ALTERNATİF OLACAK'' -DENİB YÖNETİM KURULU BAŞKANI KOCASERT: -''SERACILIK YATIRIMLARI, TEKSTİLDEN FERAGAT EDİLMESİ DEMEK DEĞİL'' -DETGİS YÖNETİM KURULU BAŞKANI DAL: -''BAZI TEKSTİLCİLER SERAYA DA YATIRIM YAPMAYA BAŞLADI AMA SANILMASIN Kİ BUNLAR TEKSTİLDEN VAZGEÇİYOR''

DENİZLİ (A.A) -  Tekstil sektörünün önde gelen illerinden Denizli'de, son dönemde jeotermal kaynakların kullanılmaya başlanmasıyla seracılık yatırımları da dikkati çekiyor. 

     Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılında Denizli'de seracılık yatırımlarının daha da artacağını, seracılığın tekstile alternatif bir sektör olarak yüzünü göstereceğini söyledi. 

     Hükümetin tarım ve hayvancılığa yönelik teşviklerin tekstil sanayicisinin bu yönde yatırım yapmasında etkili olduğunu ifade eden Keçeci, şöyle dedi: 

     ''2011 yılı yatırımlar bakımından umut vaat ediyor. Denizli sanayicisi yurt dışında yatırım yapmak yerine ülkesinde, ilinde yatırım yapmak istiyor. Sanayici var olan işi dışında yatırım yapmak istediği zaman tarım ve hayvancılığı tercih ediyor. Yeni ve farklı bir yatırım söz konusu olduğunda tekstil ve konfeksiyon altta yer alıyor. Bu, tekstil sektörünün son yıllarda pek de gözde olmadığının bir göstergesi.'' 

          -''BUNLARIN HEPSİ BİZİM ZENGİNLİKLERİMİZ''- 

          Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert ise yeni dönemde seracılığa yapılan yatırımlardan ''tekstil sektörü bitiyor'' gibi bir yorum çıkarmanın yanlış olacağını kaydetti. 

     Seracılığa yapılan yatırımların Denizli için yeni bir kazanç kapısı olacağını belirten Kocasert, şöyle konuştu: 

     ''Seracılığa yapılan yatırımlar tekstilden feragat edilerek seracılığa doğru bir geçişin olması demek değil. Tekstil sanayicisi, jeotermaliyle turizmde kazanılan parayı tarımdan da kazanmak istiyor. Bu anlamda tekstilde süren yatırımlar devam ederken bir yandan da seracılığa yatırımlar yapılıyor. Önümüzdeki süreçte ihraç ettiğimiz tekstilimizle beraber, ürettiğimiz sebzelerimizle de konuşulur hale geleceğiz.'' 

     Denizli'nin bir dönem mermeriyle, bir dönem kablosuyla, bir dönem tekstiliyle, bir dönem de jeotermalle konuşulmasının kendileri için mutluluk verici bir gelişme olduğunu dile getiren Kocasert, şunları kaydetti: 

     ''Hangi sektör olursa olsun yapılan bütün yatırımlar bu şehrin ekonomisine katkı sağlar. Bunların hepsi bizim zenginliklerimiz. Bunları bir kenara bırakıp 'biz bundan sonra sadece sebze meyve ihracatı yapacağız' demek doğru olmaz. Önümüzdeki süreç bunu daha iyi gösterecektir ama şu an için Denizli sanayicisi ve ihracatçısı en büyük ekmeği tekstilden yiyor. 

     Bunu bir kenara iterek başka sektöre kaymak öyle çok kolay da olmaz. Müşterilerimiz bizi tekstille tanıdıysa bizden tekstil ürünü bekleyecektir. Pazar bulmak kolay değil. Önümüzdeki süreçte yeni pazarlar kazanarak, yeni ihracat kalemlerimizin ortaya çıkması hem ilimizi hem de ülkemizi daha da üretken bir hale getirecektir.'' 

     Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Yönetim Kurulu Başkanı İsa Dal ise seracılığın, tekstilden vazgeçilmesi demek olmadığını ifade etti. 

     Dal şöyle konuştu: 

     ''Tekstil sektöründe çeşitlenme devam ediyor. Eskiden boyacı, tasarımcı, ihracatçı, iplikçi bir kişiydi ama bunların hepsi birer meslek dalı oldu. Eskiden uzmanlaşma yoktu şimdi uzmanlaşma ortaya çıktı. 'Tekstil ömrünü tamamladı, bunun geleceği yok' gibi söylemleri pek yerinde bulmuyorum. 

     Denizli tekstilde nam salmış bir il, bu namını ebediyen yürütecektir. Şu an için bazı tekstilciler seraya da yatırım yapmaya başladı ama sanılmasın ki bunlar tekstilden vazgeçiyor. Tekstile ekstra olarak yeni yatırımlar yapılıyor. Tekstilde uzmanlaşmaya gidiliyor, modacısı, boyacısı, ihracatçısı olmayan bir süre sonra bu işten el etek çeker.'' 

Ekleme Tarihi
15.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Tekstil Kenti Denizli de Sera Yatırımları




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız