Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Vali Dursun Ali Şahin 

 Giresun'a fındık sezonunda doğu ve güneydoğu illerinden fındık toplamak için gelen tarım işçilerinin barınma sorununun çözümlenmesi için çalışma başlatıldı. 

 
Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, yöreye gelen işçilerin daha iyi bir ortamda barınabilmeleri için yapılan araştırmalar sonucu, kullanılmayan Samanlıkkıranı İlköğretim Okulu ve bahçesinin uygun olduğunu belirlendi. 
 
Vali Dursun Ali Şahin, Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak ve İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Taşkın ile birlikte fındık işçilerinin barınacağı yer olarak il merkezinde bir çok yerde yapıldığının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi: 
 
"İncelemeler sonucunda söz konusu kullanılmayan ve atıl durumdaki okul ve bahçesi uygun bulunmuştur. Vali Şahin, gelen işçilerin en iyi şekilde barınmaları için yeterince çadır kurulması, okul bahçesine oturma ve dinlenme yerleri yapılması, okul binasına banyo, tuvalet ile yemekleri pişirebilecekleri mutfak yapılması, okuma-yazma bilmeyen çocuklara okuma-yazma kursları açılması ile şimdiden bina ve çevresinin yerleşime hazır hale getirilmesi çalışmaları talimatı vermiştir. " 
 
Vali Şahin'in ayrıca bu konuda ilçelerde de aynı hassasiyetin gösterilmesi için kaymakamlara da talimat verdiği belirtildi. (AA)

Ekleme Tarihi
15.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Giresun da Fındık İşçilerinin Barınma Sorunu Çözümleniyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız