KÜTAHYA (İHA) - Kütahya 3. Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı (KÜTAF'11) etkinlikleri çerçevesinde, hayvancılığı geliştirmek amacıyla Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) tarafından düzenlenen 'en güzel buzağı' yarışması renkli görüntülere sahne oldu
.Yarışmaya 2-6 aylık olan 90 buzağı katıldı. 3 kişilik jüri, podyuma çıkan buzağılara dış görünüş, temizlik, sağlıklı görünüm, ırk özelliği gösterip göstermediği, durum pozisyonu ve tırnak bakımı ile ilgili olarak, ilk eleme sonrası
finallere kalan 25 buzağıya 100 üzerinden puan verdi.
Yarışma öncesi bir konuşma yapan Kütahya Tarım İl Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, "Biz, Kütahya çiftçinin verimli olması için elimizden gelen desteği veriyoruz. Ama bizim asıl isteğimiz; üreticimizin bu tür organizasyonlarda bizim yanımızda olmasıdır" dedi.
Yarışmada birinciliği, Mehmet Ali Çınar'a ait 4 aylık 'Fatoş' isimli buzağı eldi etti. Yarışmada ikinciliği Ahmet Demirel'e ait 5 aylık 'Elif' isimli buzağı, üçüncülüğü de Halil Yeşildağ'a ait 4 aylık 'Fatih' isimli buzağı aldı.
Çınar'a 3 bin TL olan birincilik ödülünü Kütahya Tarım İl Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, Demirel'e ikincilik ödülü olan 2 bin TL'yi Ziraat Odası Başkanı Ömer Demirtaş ve Yeşildağ'a üçüncülük ödülü olan bin TL'yi de Kütahya Hayvancılık Kooperatifi Başkanı Yusuf Çalışkan takdim etti.