Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, Gümüşhane de 

''TÜRKİYE'YE NEREDEN OLURSA OLSUN GELEN BÜTÜN GIDA ÜRÜNLERİ TÜM YÖNLERİYLE BİRLİKTE SAĞLIK ŞARTLARIYLA SIKI BİR DENETİMDEN GEÇİYOR. DİĞER ÜLKELERDEN GELECEK OLAN SU ÜRÜNLERİ İÇİN DE BU GEÇERLİDİR''

GÜMÜŞHANE (A.A) - Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Japonya'dan yapılan su ürünleri ithalatı konusundaki soru üzerine, ''Türkiye'ye nereden olursa olsun gelen bütün gıda ürünleri tüm yönleriyle birlikte sağlık şartlarıyla sıkı bir denetimden geçiyor. Diğer ülkelerden gelecek olan su ürünleri için de bu geçerlidir'' dedi.
     Eker, çeşitli ziyaret ve açılışlara katılmak için geldiği Gümüşhane'de, Valiliği ziyaret etti. Vali Enver Salihoğlu tarafından karşılanan Bakan Eker, Valilik makamında gazetecilere açıklama yaptı.
     Gümüşhane'nin kalkınmasında ancak tarım ve hayvancılığın katkı sağlayabileceğini, bu sektörlerin lokomotif olabileceğini belirten Eker, ''Bu nedenle kentin bu alandaki potansiyelini en iyi şekilde kullanacak bir destekleme politikası izledik'' diye konuştu.
     Bundan 8 yıl önce Gümüşhane'nin devletten yılda 120 bin lira tarım ve hayvancılık desteği aldığını anımsatan Eker, ''2010 yılında tarımsal desteğin miktarı 9 milyon 400 bin lira olmuştur. Artış yüzde 3 binleri geçti'' dedi.
     Kentte 34 kalkınma yatırımını desteklediklerini, destek miktarının yüzde 50 hibe desteği olduğunu dile getiren Eker, ''Bu yatırımlara 5 milyon lira hibe ödedik. Ayrıca su ürünlerini destekledik. 3 bin 700 ton kapasiteye ulaştı'' diye konuştu.
     Bakan Eker, Doğu Anadolu Kalkınma Projesi (DAP) kapsamında da kentte desteklemede bulunduklarını anlattı.
     Bakan Mehdi Eker, bir gazetecinin, su ürünlerinde av yasağının dün başlamasının ardından ithal balıkların Türkiye'ye geleceğini, Norveç ile deprem sonrası radyoaktif olumsuzluk yaşanan Japonya'nın en fazla balık ithal edilen ülkeler olduğunu belirterek, özellikle Japonya'dan gelecek su ürünlerinin radyasyon taşıyıp taşımadığının tespiti açısından alınacak tedbirleri sorması üzerine, şunları söyledi:
     ''Av yasağı bütünüyle her yerde değil. Belirli türlerde ve belirli ölçekteki gemiler ve tekneler içindir bu. Yani belli bir büyüklüğe kadarki avcılık devam ediyor. Türkiye'de balık bitti, üretilmeyecek, dışarıdan gelecek bilgisi yanlış, yok öyle bir şey. Türkiye'ye nereden olursa olsun gelen bütün gıda ürünleri tüm yönleriyle birlikte sağlık şartlarıyla sıkı bir denetimden geçiyor. Diğer ülkelerden gelecek olan su ürünleri için de bu geçerlidir. O konuda endişe etmeye gerek yok.''
   
     -AK PARTİ ZİYARETİ-
   
     Valilik ziyaretinin ardından vatandaşlarla sohbet ederek AK Parti İl Başkanlığı'na gelen Eker'i burada İl Başkanı Ercan Çimen karşıladı.
     Eker, burada yaptığı konuşmada, genel seçim sürecine girildiğini belirterek, ''AK Parti 3. dönem için halktan yetki istiyor. Seçim beyannamemizi Başbakanımız açıklayacak. Biz 2023 hedefini açıklıyoruz. 2011-2015 arası değil 2011-2023 hedeflerini ortaya koyuyoruz. Teşkilatlarımız yaptıklarımızı vatandaşlarımıza anlatacaklar'' dedi.
     Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, daha sonra bakanlığının 5. Etap Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında yaptırılan tesisin açılışını yapmak üzere Şiran ilçesine hareket etti.

Ekleme Tarihi
17.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, Gümüşhane de




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız