Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 MARMARABİRLİK'TEN 3 YENİ ÜLKEYE İHRACAT -BİRLİĞİN İHRACAT YAPTIĞI ÜLKE SAYISI 32'YE ULAŞTI -YÖNETİM KURULU BAŞKANI ASA: ''2010'DA GERÇEKLEŞEN 21 MİLYON DOLARLIK İHRACATIMIZI 25 MİLYON DOLARA ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ''

 
BURSA (A.A) - Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (MARMARABİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Birliğin ihracat yaptığı ülke sayısının bir aylık süreçte 32'ye ulaştığını bildirdi.
     Asa, yazılı açıklamasında, MARMARABİRLİK'in, dünyanın en büyük ''sofralık zeytin'' üreticisi olduğunu, satış odaklı yeni stratejileri sayesinde yeni pazarlar bulmaya devam ettiklerini belirtti.
     MARMARABİRLİK ürünlerinin ulaştığı ülke sayısının 32'ye çıktığını bildiren Asa, bugüne kadar doğrudan ihracat ve ihraç kayıtlı olarak Almanya, ABD, Avustralya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Danimarka, Dubai, Finlandiya, Fransa, Güney Afrika, Gürcistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İsveç, İsviçre, İsrail, Kanada, Kazakistan, Kıbrıs, Lüksemburg, Macaristan, Norveç, Romanya, Rusya, Singapur, Türkmenistan ve Yeni Zelanda'ya ürün gönderdiklerini kaydetti.
     Asa, Bosna-Hersek, Kuveyt ve Azerbaycan'daki firmalarla görüşmelerin tamamlandığını ifade ederek, bu ülkelere ilk sevkıyatı gerçekleştirdiklerini bildirdi.
     Bu yıl ihracata daha fazla ağırlık verdiklerini vurgulayan Asa, Bosna-Hersek, Kuveyt ve Azerbaycan'a yapılan ihracatın çok önemli olduğunu, bu ülkelerin, bulundukları coğrafyada yer alan diğer ülkelere giriş açısından anahtar olacağına dikkati çekti.
     Hidamet Asa, Suudi Arabistan, Japonya, Belarus ve Bulgaristan ile temaslarının sürdüğüne de değinerek, 2011'in ikinci çeyreğinde, ilk çeyrekte olduğu gibi 4 yeni ülkeye daha ihracat yapmayı hedeflediklerini kaydetti. Asa, ''2010 yılında gerçekleşen 21 milyon dolarlık ihracatımızı 25 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz'' görüşünü bildirdi. 

Ekleme Tarihi
19.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Marmarabirlik'ten 3 yeni ülkeye ihracat




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız