Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
İthal hayvanlar gemiden inmeden satılıyor 

 İthalat' kapıları açılan hayvancılık sektöründe yeni trend, 'Uruguay ve Avustralya'dan hayvanları gemiyle Türkiye'ye getirip, gemiden satışa sunmak' oldu.

 
Bazı gazetelerde de hayvancılık firmalarının bu yöndeki reklamları dikkat çekiyor. ‘Şok fiyatlar’ başlığıyla çıkan ilanlarda Uruguay ve Avustralya’dan gelen hayvanları taşıyan gemilerin Türkiye’ye ulaştığı belirtiliyor. Şirket yetkilileri de, ilan üzerine kendilerini arayan potansiyel müşterilere “İsterseniz limandaki gemileri ziyaret ederek hayvanlara bakabilir veya çiftliklerden hayvan seçimi yapabilirsiniz” yanıtını veriyor. Şirket yetkilileri, sipariş üzerine de hayvan getirdiklerini vurguluyor. 
 
Rekabet gazete ilanlarına yansıdı 
 
Bugüne kadar reklam piyasasına uzak duran hayvancılık sektöründe, artık firmalar yurtdışından getirdikleri hayvanları müşterilerine ‘gazete ilanları’ ile tanıtıyor. Ürdünlü Hijazi&Gosheh firması, hafta sonu gazetelere verdiği ilanlarda “Gemilerimiz Türkiye’ye gelmeye devam ediyor. Daha önce Uruguay’dan gelen, Avustralya’dan gelecek olan gemimizdeki ve Çorlu’daki çiftliğimizden besili büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarımız çok özel fiyatlarla satışa sunulmuştur” ifadelerine kullandı. 
 
İlanda ‘Şok fiyatlar’ ifadesi dikkat çekerken, gemiden ve çifliklerden fotoğraflar kullanıldı. Tarım Bakanlığı yetkilileri de, son dönemde sektörde artan rekabet nedeniyle, hayvancılık sektöründe daha önce çok da kullanılmayan reklamların devreye girmeye başladığını belirtiyor. Hayvan ticareti yapan firmaların bir kısmının sipariş alıp daha sonra gemilerle hayvanları getirdiğini vurgulayan yetkililer, bir kısmının ise hayvanları Türkiye’ye getirdikten sonra müşteri arayışına başladığını belirtiyor.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
19.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: İthal hayvanlar gemiden inmeden satılıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız
 

niyazi alagöz 19.04.2011
besici

yeter artik karkas ve canli hayvan ithalini durdurun biz besi danalarimizi kime satalim hükumet duy artik artik kulaklarinizi tikamayin yazikdir bu üretiçilere