Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Karpuz ve kavun fidesi dikim makinesi icat etti  

 - ÇİFTÇİ BAYRAM KISA:

- "TÜRKİYE'DE İLK OLAN DİKİM MAKİNEMİN SERİ ÜRETİMİNE GEÇİLİP KARPUZ VE KAVUN ÜRETİCİLİĞİ YAPAN ÇİFTÇİLERİN FAYDALANMASINI İSTİYORUM" 
 
GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep'in Araban ilçesine bağlı Aşağı Karavaiz Köyü çiftçilerinden 62 yaşındaki Bayram Kısa, kültivatör şasesi üzerine demir ve saç levhalarını birbirine ekleyip kaynatarak tamamen kendi buluşu olan karpuz ve kavun fidesi dikim makinesi icat etti.
 
 
Bayram Kısa yaptığı açıklamada makinenin kendi buluşu ve Türkiye de bir ilk olduğunu söyledi.
Kısa, 35-40 işçi ile yaptığı karpuz ve kavun fideleri dikiminde işçi sayısını 5'e düşürdüğünü belirterek, eskiden günlerce süren fide dikim çalışmalarının başladığı gün bittiğini ifade etti.
Kendi buluşu olan makineden Türkiye'deki tüm çiftçilerin faydalanmasını isteyen Kısa, "Evimin bahçesinde kendi imkanlarımla naylondan kurduğum serada yetiştirdiğim karpuz ve kavun fidelerinin, deneme dikimlerine başladım. İlk deneme dikiminde olumlu sonuç aldım. Türkiye'de ilk olan dikim makinemin seri üretime geçilip Türkiye genelindeki karpuz ve kavun üreticiliği yapan çiftçilerin faydalanmasının sağlanmasını istiyorum" dedi.
Dikim makinesiyle zamandan tasarruf kazanıldığını anlatan Kısa, "Günlerce süren fide dikimi çalışmalarını, başladığım gün tamamlayıp diğer ürünlerimle ilgilenmek için daha çok zaman kazanıyorum. Fidesi dikim makinemi çevredeki çiftçi arkadaşlarımdan isteyenlere de ücretsiz olarak tahsis ediyorum. Çiftçi arkadaşlarım da kendi arazilerinde karpuz ve kavun fidelerinin dikiminde kullanıyorlar" diye konuştu. 
 

Ekleme Tarihi
20.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Karpuz ve kavun fidesi dikim makinesi icat etti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız