Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Iğdır Sulama Birliği Başkanı Kürşat Karabacak, birlik çalışanlarıyla birlikte Bayraktutan Köyü yakınındaki su taksimi yapılan ana kanalın kapaklarını açarak ovaya su yönlendirdi.

 
Karabacak, burada yaptığı konuşmada, dünyada nüfusun giderek artması dolayısıyla gıda ve tarımsal üretimin gün geçtikçe daha da önemli hale geldiğini belirterek, Iğdırlı çiftçilerden verimi artırıcı, modern yöntemlerle tarım yapmalarını istedi.
 
Iğdır ovasındaki tarım arazilerinin oldukça verimli olduğunu belirten Karabacak, çiftçilerin şeker pancarı ve tahıl ürünleri yerine daha yüksek getirisi olan sebze, meyve, bağ ve bahçe bitkilerini yetiştirmesi gerektiğini kaydetti.
 
Küresel ısınma dolayısıyla dünyanın su sıkıntısı yaşayabileceğine dikkati çeken Karabacak, "Ama Iğdır bu konuda en az etkilenen bölgedir. Iğdır ovasında 50 yıllık yeraltı suyu olduğunu bilimsel olarak bilmekteyiz. Bu sene de inşallah kuraklık yaşamayız. Iğdır ovasında 5-6 metrede yer altı suyundan faydalanma imkanımız var. Şu anda Aras Nehri'nin suyunu kullanmaktayız ve baraj suyunu devreye sokmadık" dedi.
 
Karabacak, Sulama Birliği olarak ovaya su vermelerine rağmen, tarım arazilerini sulayan çiftçilerden su ücretlerini tahsil edemediklerinden yakındı.
 
 
 

Ekleme Tarihi
20.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Iğdır da Tarım Alanlarının Sulanması Amacıyla Kanallara Su Verildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız