Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre 2011 yılı ürünü yağlı tohumlu bitkiler, hububat ve baklagil fark ödemesi desteğine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı Uygulama Tebliği'nin çok sayıda yeni özellik içerdiği belirtilerek, çiftçiler uyarıldı.

Adana İl Tarım Müdürlüğü Proje İstatistik Şube Müdürü Seçkin Sefer, İl Tarım Müdürlüğünde düzenlenen bilgilendirme toplantısındaki konuşmasında, yağlı tohumlar ile hububat ve baklagil destekleme ödemelerinin bugüne kadar ayrı ayrı yapıldığını hatırlattı.

Ancak 2011 yılından itibaren bu iki grupta destekleme ödemelerinin birlikte yapılacağını vurgulayan Sefer, "Ayrıca bu yıldan itibaren hububat ve baklagil destekleme ödemelerine ilişkin işlemler de İl ve İlçe tarım müdürlükleri tarafından yürütülecek" dedi

Tarım havzaları modeline göre Adana'nın iki bölgeye ayrıldığına dikkati çeken Sefer, şunları kaydetti:

"25 nolu Kıyı Akdeniz Havzası ova kesiminde yer alan Yumurtalık, Yüreğir, Ceyhan, Seyhan, İmamoğlu, Karataş, Sarıçam, Çukurova, Karaisalı ve Kozan ilçelerini kapsarken, 29 nolu Fırat Havzası da Pozantı, Aladağ, Feke, Tufanbeyli ve Saimbeyli ilçelerini kapsıyor.

Türkiye'de 2009 yılında yağlı tohumlar destekleme ödemeleri kapsamında ödenen toplam para 915 milyon TL. Birinci sırada yer alan Şanlıurfa 279 milyon TL ile bu desteklemelerin yüzde 30'undan yararlanıyor. İkinci sırada yer alan Adana ise yüzde 10'luk bir payla destekleme ödemeleri kapsamında 93 milyon TL para alıyor."

Çiftçi Kayıt Sistemi başvurusunun 31 Aralık 2011'e kadar sürdüğünü ifade eden Sefer, "Ancak çiftçi desteklemeye tabi ürünlerin desteğinden yararlanmak istiyorsa ürün hasat edilmeden Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kaydını yaptırmak zorunda. Bu yıl meydana gelen en önemli değişim bu. Aksi takdirde mazot gübre desteğinden yararlanacak ama ürün destekleme ödemesinden yararlanamayacak" dedi.

 

 

 

www.haber3.com

Ekleme Tarihi
20.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Destekleme primi ödemelerinde yeni uygulamalar




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız