Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Kayseri Şeker Fabrikası’nın finansal sıkıntıda olduğu gerekçesiyle işten çıkartılan işçiler, fabrika önünde açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan yardım isteyen işçiler, “Cirosu 750 milyon lira olan fabrikanın sıkıntısı 45 kişinin atılmasıyla mı çözülecek.” diye konuştu.

Fabrika önünde toplanan bir grup işçi adına konuşan Sinan Erdemir, ortada bir başarı varsa ödülü yöneticilerin başarısızlık varsa ise cezanın işçilere kesildiğini ifade etti. 

İşten çıkartılan 45 işçinin ardından işten çıkarmaların devam edeceğini iddia eden Erdemir, “Şu anki yönetim kurulu Tarım Bakanlığı tarafından şirkete kayyum olarak atanan bir yönetimdir. Ama gelin görün ki bazı partilerde aday olan insanlar şu an bu kayyumun ve yönetimin içinde bulunmaktadır. Bu insanlardan acaba kaç tanesi pancar ekmiş ya da çiftçilik yapmış. Tartışılır. Çiftçilik yapmayan ve bu şirkette çalışmayan insanlar çiftçilere ne gibi yarar sağlayabilir.” dedi. 
Devletin içinde bulunan bazı birimlerin fabrikanın şu anki içinde bulunduğu karışıklığı bilerek, siyasi çıkar ve çatışma sebebiyle böyle bir durum içinde olduğunu düşündüklerini ifade eden Erdemir, büyüyen bir şirketin kapatılması çok büyük bir yanlış olduğunu kaydetti. 
Kimsenin adamı olmadıklarını ve verilen hakkın geri alınamayacağını kaydeden Erdemir, bu fabrikada 27 yıllık çalışanın bile işine son verildiğini belirterek, “Aramızda çiftçi çocuğu olan da var olmayan da. Fabrikaların diğer fabrikalardan ayıran bir özelliği var. Bunu sadece şeker fabrikalarında çalışan bilir. Çalışan personel bir ailedir hem de büyük bir ailedir. Bizimde bakmamız gereken bir ailemiz ve okutmamız gereken çocuklarımız var. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, bakanlarımızı ve milletvekillerimize sesleniyoruz. Bizler çiftçilerimize ait olan bu fabrikada alnımızın akıyla şerefemizle namusumuzla çalışmak istiyor, şirketimizin en kısa zamanda bu zor durumdan kurtulması için elimizden geleni yapmak için yemin ediyoruz.” diye konuştu.(CİHAN)
 

Ekleme Tarihi
21.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Kayseri Şeker Fabrikasında işten çıkarılanlar tepkili




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız