Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 IcerikbannerUrl

MANİSA'DA KİRAZ BORSASI KURULMASI -MANİSA HAL ESNAFI, VALİ GÜVENÇ TARAFINDAN DİLE GETİRİLEN ''KİRAZ BORSASI'' KURULMASI FİKRİNE TEPKİ GÖSTERDİ -MANİSA VALİSİ GÜVENÇ: ''ORTADA DAHA BİRŞEY YOK, SADECE BİR FİKİR VAR'' 

 

MANİSA (A.A) - Manisa Belediyesi Toptan Sebze ve Meyve Hali'nde bir grup esnaf, Manisa Valisi Celalettin Güvenç tarafından dile getirilen ''Manisa Merkez Kiraz Üreticileri Birliğince Sancaklıbozköy'de 'Kiraz Borsası ve Alım Satım Merkezi' kurulması'' önerisine tepki gösterdi.

     Hal binasında toplanan esnaf, geçen ay kurulan Manisa Merkez Kiraz Üreticileri Birliğince ''Kiraz Borsası'' oluşturulması fikrine karşı çakarak, basın açıklaması yaptı.

     Hal esnafı adına açıklama yapan Hüseyin Yalçın, kurulan kiraz birliğinin Vali Güvenç'i yanlış yönlendirdiğini iddia ederek, böyle bir borsanın kurulması halinde ürünlerin denetimsiz olacağını ve kayıt dışı ekonominin önünün açılacağını ileri sürdü.

     Manisa Belediyesi Toptan Sebze ve Meyve Hali Müdürü Ferda Türker de yaptığı açıklamada, hal içinde kiraz üreticilerinin kullanabileceği yeterli sayıda dükkanın mevcut olduğunu belirterek, şunları söyledi:

     ''Eğer işler hal içinde kanunlar çerçevesinde olursa üretici de alıcı da hiçbir şekilde mağduriyet yaşamaz. Bölgedeki kirazın fiyatını belirli bir standart dahilinde belirlememiz lazım. Kaldı ki kurulduğu söylenen kiraz üreticileri birliğinin resmiyette kayıtları gözükmüyor. Konuyu Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü ile görüştüm. Olmayan bir birliğe, borsa kurulması için çalışma yapılıyor. Üretici birlikleri kurulabilir, fakat kanunen bağlı olduğu bir hal mutlaka olmalı. Kayıt dışı ekonomi ile mücadele etmek için bu çok önemli. Hal esnafı bu konudan rahatsız oldu.''

    

     -VALİ GÜVENÇ: ''ÖNCELİĞİMİZ KAYITLI EKONOMİDİR''-

    

     Manisa Valisi Celalettin Güvenç de, valilik makamında gazetecilerin yaşanan gelişmelere ilişkin sorularını yanıtladı.

     İdare olarak denetimli ve kayıtlı ekonominin peşinde olduklarını, kayıtsız ve kanunsuz hiçbir işe asla izin vermeyeceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

     ''Ortada daha bir şey yok, sadece bir fikir var. Kasabalarda, dükkanlarında ihraç malı ürünlerini satan yüreği yanan çiftçinin, üreticinin benden bir talebi var. Ben bunu inceletiyorum. İşin özü budur, telaş yapmaya gerek yok. Ben, hali de, ziraat odasını da, ticaret borsasını da dinleyeceğim. Tarım İl Müdürlüğü de bu konuyu değerlendirecek. Tüm tarafları dinledikten sonra nasıl bir adım atacağız buna bakacağız.''

     ''Birliğin yasal olarak henüz kurulmamış olduğu'' iddialarının hatırlatılması üzerine de Tarım İl Müdürü Ömer Çelik'i telefonla arayarak bilgi alan Güvenç, birliğin yasal olarak kurulmuş olduğunu bildirdi.

     Manisa Valisi Celalettin Güvenç, 18 Nisan'da, yeni kurulan Manisa Merkez Kiraz Üreticileri Birliği'nin daveti üzerine gittiği Sancaklıbozköy'de yaptığı açıklamada, üreticilerin, kiraz alım ve satımının gerçekleştirileceği borsa görevi görecek merkezin oluşması yönünde talepleri olduğunu dile getirerek, bu konuda Manisa Ticaret Borsası'ndan destek olmasını istemişti.

     Manisa Ticaret Borsası yönetim kurulu üyeleri de, Sancaklıbozköy'de ''Kiraz Borsası'' kurulmasıyla ilgili çalışmalara gereken desteği vereceklerini açıklamıştı. 

Ekleme Tarihi
22.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Manisa'da kiraz borsasi kurulmasi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız