Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Meteoroloji uyardı: Güneydoğu'da kuvvetli yağış bekleniyor. Sel tehlikesine karşı vatandaşlar dikkatli olmalı. Marmara'da ise hafta sonu bulutlu geçecek.

Güneydoğu'da yağışların Mardin, Batman, Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Hakkari, Bingöl, Erzurum, Muş, Bitlis, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.  
 
SICAKLIKLAR 2-4 DERECE ARTACAK   
 
Hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacak. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak..
 
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Ordu, Tokat, Kayseri ve Sivas çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Mardin, Batman, Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Hakkari, Bingöl, Erzurum, Muş, Bitlis, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
 
Rüzgar genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette; Marmara ile Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.
 
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
 
Yağışların Mardin, Batman, Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Hakkari, Bingöl, Erzurum, Muş, Bitlis, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Sel, Su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.
 
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
 
Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.
 
ÇIĞ ve KAR ERİMESİ UYARISI
 
Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı ve Doğu Anadolu bölgesinde artan hava sıcaklığı ile birlikte ani kar erimesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
22.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Güneydoğu'ya sel uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız