Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kuzey Kıbrıs dağlarından Keçiboynuzu pekmezi akacak  

Çevre ve Orman Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs’ın dağlarını Keçiboynuzu ağaçlarıyla yeşillendirecek.
 
Kuzey Kıbrıs’ta en önemli gelir kapılarından olan harnup (Keçiboynuzu) pekmezi için yüz binlerce ağaç dikilecek. ‘Bin bir derde deva’ olan Hz. Yakup Peygamber'in ekmeği olarak bilinen harnup dünyaya Kuzey Kıbrıs’tan ihraç edilecek.
    Akdeniz’in altına döşenecek boru hattıyla Kuzey Kıbrıs’a içme suyu gönderen Çevre ve Orman Bakanlığı şimdi de adanın dağlarını ekonomik faaliyet için Keçiboynuzu ağaçlarıyla donatacak. Akdeniz ikliminin ağacı olan ve Kuzey Kıbrıs’ta evlerde dahi yapılıp satılan harnup pekmezi bu ağaçlardan üretilecek. Dağlardaki binlerce ağaçtan elde edilen Keçiboynuzları, tesislerde pekmez yapılarak dünya ülkelerine gönderilecek.
 
    SİGARA TİRYAKİLERİNDEN, AKCİĞER KANSERİNE ŞİFA KAYNAĞI
 
    Kuzey Kıbrıs’ı Keçiboynuzu üretim üssü haline getiren Çevre ve Orman Bakanlığı, Keçiboynuzu pekmezinin faydalarını da bir rapor haline getirdi. Bu raporda harnup pekmezinin öksürükten bağırsak kurdu atmaya, kansızlıktan sigara tiryakilerinin nikotini temizlemelerine kadar sayısız faydası olduğu belirlendi.
Uzmanlardan alınan bilgilerle hazırlanan rapora göre; Harnup pekmezi kalsiyum bakımından sütün 3 katı zengin. İçindeki E vitamini sayesinde; öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi geliyor. Balgam söktürücü özelliği ile göğsü yumuşatır, bronşları açar, sigara tiryakileri için faydalıdır ve nefes darlığına karşı oldukça etkili. Alerjik nefes darlığı çekenlere ısrarla keçiboynuzu pekmezi tavsiye edilir. Yüksek ham selüloz etkisi ile bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrite etkilidir. Mide ve bağırsak gazlarını dışarı atarak mide şişkinliğini giderir. Bağırsak kurdu, tenya, solucan gibi bağırsak parazitlerini temizler. Mideye kuvvet verir. Yüksek mineral ve vitamin içeriği ile de diş ve diş etleri üzerinde çok olumlu etkileri vardır. Yüksek doğal şekerler, zengin mineraller (özellikle çinko) ve vitaminler (A, B , B2, B3, D) içeriği dolayısıyla doğal güç ve besin kaynağıdır. Yüksek sodyum ve potasyum içeriği sayesinde tansiyon, karaciğer ve akciğer üzerine çok yaralı etkileri bulunmaktadır. Kanın zehirli maddelerini temizler. Akciğer kanserini yüzde 90 oranında önleme gücüne sahiptir. Kalbe faydalıdır, kalp çarpıntısını önler. İnsan vücuduna giren radyasyonu dışarı atar.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
23.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kuzey Kıbrıs dağlarından Keçiboynuzu pekmezi akacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız