Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Şanlıurfa'da GAP Uluslararası Araştırma ve Eğitim Merkezi kuruluyor. Merkez, Ortaduğu'nun bir çok ülkesine de hizmet edecek.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yapılması planlanan GAP Uluslararası Araştırma ve Eğitim Merkezi'nin temelini Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve Devlet Bakanı Faruk Çelik tarafından yarın atılacak.

Şanlıurfa'da kurulacak olan ve Ortadoğu ülkelerinin çiftçisine de eğitim vermesi planlanan araştırma merkezinin temelleri atılıyor. İnşaatı 6 milyon 466 bin liraya mal olacak araştırma merkezinin 1.5 yıl gibi kısa bir sürede bitirilmesi hedefleniyor. Şanlıurfa Özel OSM Ortadoğu Hastanesi'nin arka tarafında Tarım İl Müdürlüğü binasının yakınlarında temeli atılacak tesis 17 bin metrekare arazi üzerinde 12 bin metrekare olarak yapılacak.
12 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak merkezde 529 kişilik konferans salonu, 30’ar kişilik 5 adet derslik, 6 adet STK ofisi, 48 adet çift kişilik oda, 8 süit oda, 150 kişilik açık kafeterya, 200 kişilik restoran,180 araç kapasiteli otopark ve 300 kişilik havuz başı restorant bulunacak.
GAP Toprak Su ve Tarımsal Araştırma Enstitüsü bünyesinde, Kuruluşu gerçekleştirilecek olan bu merkez, sadece Tarım Bakanlığına değil, Şanlıurfa'da kamu, üniversite, özel sektör, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının ulusal ve uluslararası ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda hizmet verecek.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
24.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Şanlıurfa tarımda Ortadoğu ya öncülük edecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız