Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Elazığ'da örtüaltı üretimin nitelikli veri elde edilmesi, izlenmesi ve raporlanması amacıyla örtüaltı kayıt sistemine geçildiği bildirildi. 

 
Tarım İl Müdürü Rüştü Emir, yaptığı yazılı açıklamada, kentte mevcut örtüaltı potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesi, geliştirilmesi ve üreticinin ileriye dönük yatırımlara teşvik edilmesi için çeşitli destekleme çalışmaları yapıldığını kaydetti. 
 
Kentte nitelikli veri elde edilmesi, izlenmesi ve raporlanması amacıyla Örtüaltı Kayıt Sistemine geçildiğini belirten Emir, şunları kaydetti: 
 
"Örtüaltı Kayıt Sistemi, toplam 500 metrekare ve üzeri örtüaltı alanına sahip üreticilerini kayıt sistemine kaydetmek ve kayıtları her üretim dönemi için güncelleştirmek, kayıtlı olan örtüaltı alanlarını periyodik olarak kontrol etmek uygulamada görülen eksik ve hatalara müdahale etmek ve gerekli uyarıları yapmak amacıyla oluşturulmuştur. Örtüaltı kayıt sistemi ile kayıtlı olan üreticilerin desteklemelerden öncelikli olarak faydalandırılması sağlanmaktadır. " 
 
Emir, örtüaltı üretimin geliştirilmesi ve teşvik edilmesi ile ilgili olarak Kırsal Kalkınma Yatırımlarının desteklenmesi programı çerçevesinde alternatif enerji kaynaklı (güneş, rüzgar, jeotermal) yeni seraların yapımına yönelik yatırımlar da yüzde 50 hibe desteği verildiğini de hatırlattı. (AA)

Ekleme Tarihi
25.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Elazığ da Örtüaltı Kayıt Sistemine Geçildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız