Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Mardin Tarım İl Müdürü Mehmet Şirin İmrak 

Mardin Tarım İl Müdürü Mehmet Şirin İmrak, nisan yağmurunun çiftçinin yüzünü güldürdüğünü, kuraklık tehlikesini ortadan kaldırdığını söyledi. 

İmrak yaptığı açıklamada, ekim, kasım ve aralık aylarında Mardin'de yağış olmadığını, ocak ayının ilk yarısında da aynı kuraklığın devam ettiğini belirterek, bu nedenle hububat, bakliyat ve meyve üretimi yapan çiftçinin kuraklıkla ciddi anlamda karşı karşıya geldiğini belirtti. 

Ekinlerin bazı bölümlerinin kurumaya başladığını ifade eden İmrak, nisan yağmurunun bu tehlikeyi ortadan kaldırdığını bildirdi. 

İmrak, "Geç de olsa bu ay metrekareye ortalama 139, 5 kilogram yağış düştü. Kasım ve nisan ayları yağış ortalaması ise 387, 4 kilogram. Nisan yağmuru çiftçinin yüzün güldürdü, kuraklık tehlikesini ortadan kaldırdı. Mardin'de kuru tarım yapılmasından dolayı kasım ve nisan aylarındaki yağışlar verimi büyük oranda etkiliyor. Türkiye'nin en az yağış alan illerinden birisi olan kentimizde hububat, bakliyat üretiminin yanı sıra, meyve yetiştiriciliği, mera ve yeraltı su kaynakları için yağış son derece önemli. Tüm çiftçilerimize Bereketli bir hasat sezonu geçirmelerini diliyorum" diye konuştu. 

Yağışın devam etmesi halinde çiftçilerin ürün gelişimini takip etmeleri gerektiğini vurgulayan İmrak, yabancı ot artışına dikkat edilmesi uyarısında bulundu. (AA)

Ekleme Tarihi
25.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Mardin Tarım İl Müdürü İmrak: Nisan Yağmuru Çiftçinin Yüzünü Güldürdü,




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız