Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 MALATYA (A.A) - Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Doğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü, 8 bin 600 üreticinin kayısı bahçesinin dondan zarar gördüğü iddiası ile başvuru yaptığını ileri sürerken, Malatya Ziraat Odası don tehlikesinin ucuz atlatıldığını bildirdi. 

     TARSİM Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü Sabri Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 bin 600 üreticinin TARSİM'e başvurduğunu ve kayısı bahçesinin dondan zarar gördüğünü ifade etti. 
     Bir haftadan beri eksperlerin kayısı bahçelerinde tespit yaptığını duyuran Akın, ''Ön görümüz odur ki, değişik bölgelerde don hasarı var. Yükseklerde (Hekimhan, Darende, Kuluncak, Akçadağ, Doğanşehir ilçeleri) don hasarı daha fazla. Alçaklarda ise (Battalgazi, Yazıhan, Kale ilçeleri) don hasarı daha az'' dedi. 
     Şu ana kadar 40 grup eksperin bütün ilçelerde çalıştığına değinen Akın, ''Önümüzdeki hafta başına kadar bütün tespitler tamamlanmış olacak'' diye konuştu. 
     13 Ocak'ta alınan Bakanlar Kurulu kararı ile çiçek döneminin de don hasarı kapsamına alındığını anımsatan Akın, yüksek bölgelerde yaşanan donun büyük bölümünün çiçek döneminde etkili olduğuna işaret etti. 
     TARSİM'e 10 bin 530 kayısı üreticisinin sigorta yaptırdığını anlatan Akın, özellikle ürünü çiçek döneminde zarar gören üreticilerin karlı çıkacağını belirtti. 
     Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş ise, don hasarı konusunda şu anda net bir şey olmadığını anlattı. 
     Polatbaş, şunları ifade etti: 
     ''Olası bir donu ucuz atlattık. Bu tabii, don yok da demek değil. Eksperler çalışıyor. 2-3 bölgede dolu yağdı. Ne kadar ürün yandı, ne kadarı kaldı bilmiyoruz. Hala hasar tespiti devam ediyor. Üreticiler Allah'a dua etsin. Don olayı yaşanmasın diye umut ediyoruz.'' 

Ekleme Tarihi
25.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Malatya da kayısıda don bilmecesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız