Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer 

 İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer yaptığı açıklamada İzmirli 5 bin 700 koyun ve keçi yetiştiricisini, sürülerine Brucella Rev – 1 aşısı yaptırmaları konusunda uyardı.

Toplum ve sürü sağlığı için çok büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Türer tüm üyelerinin Brucella Rev – 1 aşılarını yaptırmalarını istedi. Bu yıl Brucella Rev – 1 aşısı yaptırmaya yetiştiricilerin 2012 yılı desteklerinden yararlanamayacağına dikkat çeken Başkan Türer: "Bakanlığın bu uygulamasını destekliyoruz. 

 
Bugün Brucella hem toplum açısından hem de hayvan sağlığı açısından büyük tehdit oluşturuyor. Göreve geldiğimiz günden bugüne İzmir İl Tarım Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalarda üyelerimizin Brucella Rev – 1 aşısı yaptırmaları konusunda bilinçlendiriyoruz. Bakanlığın bu yıl desteklere Brucella Rev -1 aşısını yaptırma koşulu getirmesi Türkiye'nin brucella mücadelesinde büyük yol kat etmesini sağlayacaktır" dedi. 
 
Aşı Başına 4 TL Destek 
İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinden yapılan açıklamada ayrıca sürülerine Brucella Rev – 1 aşısı yaptıran üyelere aşı başına 4 TL destek ödemesi yapılacağı da ifade edildi. Birlik Başkanı Özer Türer Brucella Rev – 1 aşısı yaptıran bir üyenin 2012 senesi için 15 TL anaç hayvan, 4 TL Bucella Rev – 1 aşı desteği, döktüğü sütte de tonda 150 TL destek alacağına dikkat çekti. 
 
Başkan Türer çeşitli nedenlerle aşı yaptırmayan bir üyenin 19 TL devlet desteğinden yararlanamayacağını ifade ederek tüm koyun ve keçi yetiştiricilerinin bu yıl mutlaka aşılarını yaptırmalarını istedi. 
İzmir'den Türkiye'ye Örnek Model 
Başkan Türer Brucella ile mücadele konusunda İzmir İl Tarım Müdürlüğü'nün vermiş olduğu mücadeleye de dikkat çekti. 
 
Türkiye'de ilk defa İzmir İl Tarım Müdürlüğü'nün, İzmir İl Özel İdaresinden temin ettiği kaynak ile yetiştiriciye ücretsiz Brucella Rev -1 aşısı dağıttığını belirten Başkan Türer: "Büyükbaşta brucella ile mücadelesi Türkiye'de örnek model oluşturan İzmir İl Tarım Müdürlüğü, küçükbaşta da birçok alanda olduğu gibi Brucella hastalığı ile mücadelede önemli başarıların altına imza atıyorlar. İl Tarım Müdürü Ahmet Güldal ve İl Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlık Koruma Şube Müdürü Bayram Sertkaya'ya tüm üyeler adına teşekkür ediyoruz. 
 
Devletin 4 TL destek verdiği Brucella Rev – 1 aşısını ücretsiz sunarak İzmir'de Brucella hastalığının tarihe karışmasında büyük rol üstlendiler" dedi. 
Başkan Türer Brucella Rev – 1 aşısının üyelerince yaptırılması konusunda tüm iletişim olanaklarını kullandıklarını bunun yanı sıra tarım danışmanlığı hizmeti veren Ziraat Mühendislerinin de özellikle bir program dahilinde bu konu üzerinde çalışacaklarını ifade etti. 
 
 
 

Ekleme Tarihi
26.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Brucella Rev – 1 Aşısı Yaptırmayan Sürülere 2012 Yılında Destek Yok




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız