Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

PAMUK ÜRETİCİSİ YAĞIŞLARDAN ENDİŞELİ -SEYHAN ZİRAAT ODASI BAŞKANI GİRMEN: ''YAĞIŞLARIN DEVAM EDECEĞİ BEKLENTİSİ ÜRETİCİLERİMİZİN EKİM YAPMAKTAN KAÇINMASINA DA SEBEP OLUYOR''

 

ADANA (A.A) - Adana'nın merkez Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, pamuk üreticilerinin, yağışlı hava şartları nedeniyle endişeli olduğunu belirtti.

     Girmen, yaptığı yazılı açıklamada, pamukta üretim alanları artarken hava şartlarının sıkıntı oluşturduğunu, son günlerdeki yağışlar nedeniyle ekimin yapılamadığını bildirdi.

     Bölgede nisan ayının ilk günlerinde başlaması gereken pamuk ekiminin yağmurların sürmesi nedeniyle geciktiğini ifade eden Girmen, şunları kaydetti:

     ''Yağışların devam edeceği beklentisi üreticilerimizin ekim yapmaktan kaçınmasına da sebep oluyor. Gerek tohum sıkıntısı gerek pamuk tohumunun hassas bir çeşit olması çiftçilerimizi ekim konusunda tedirgin etmektedir. Ekimin bir miktar gecikmesi üretim konusunda pek sıkıntı yaratmamakla birlikte hasatta gecikmelere sebep olabilir.

     Öte yandan, hem bölgemizde hem de diğer bölgelerde pamuk ekim alanlarında ciddi oranlarda artış bekleniyor. Ancak üreticilerimizi, son zamanlarda gevşek bir seyir izleyen ve işlem hacmi daralan pamuk piyasasını iyi takip etmeleri konusunda uyarmak istiyoruz.''

     Girmen, ayrıca, bölgede dün gerçekleşen dolu yağışı nedeniyle özellikle Karataş'ın Tuzla bölgesinde bazı tarlalarda ciddi zararların oluştuğunu bildirdi. Yörede ağırlıklı olarak soğan ve karpuz ekildiğini hatırlatan Girmen, üreticinin doludan kaynaklanan zararına karşın bunun fiyatlara çok fazla yansımayacağını kaydetti. 

Ekleme Tarihi
26.04.2011
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Pamuk üreticisi yağışlardan endişeli




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız