Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Kayısı ağaçları çiçek açtıktan sonra Yağan kar ve sıcaklıkların sıfırın altına düşmesi nedeniyle Malatya'nın Darende ilçesinde oluşan don hasarının yaklaşık yüzde 64 oranında olduğu bildirildi. 

 Darende Ziraat Odası Başkanı Vedat Ali Kaya, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, maddi kaybın yaklaşık 47 milyon lira olarak beklendiğini bildirdi. 
 
İlçede yaklaşık 100 bin dekar alanda meyve veren 1 milyon 350 bin kayısı ağacı bulunduğunu ve rakımı düşük olan yerlerde zararın büyük olduğunu ifade eden Kaya, şöyle dedi: 
 
"İlçe Tarım Müdürlüğünün yaptığı tespitlere göre hasarın geçtiğimiz yıldan daha az olduğu belirlenmiştir. Geçtiğimiz yıl 16 bin ton kayısı üretilen ilçemizde bu yılki beklenti 20 bin ton civarındadır. Dekara ortalama 750 kilogram yaş kayısı üretimi düştüğü ve kilogramı 1. 2 liradan satıldığı hesaplandığında, beklenen zarar 47 milyon liradır. Bunlar yaklaşık rakamlardır. Mayıs ayı başında kayısı ağaçlarındaki kürkten çıkma dönemi geçtikten sonra zarar tam olarak belirlenebilecektir. Darende'de yüzde 64 oranında don hasarı vardır. " 
 
Başkan Kaya, ilçe sınırları dahilinde rakımı yüksek olan bazı bölgelerde kayısı üretimi yoğunluğu göz önünde tutulduğunda yüzde 36'lık bir kesimden tahmin edilen miktarda verim beklendiğini dile getirdi. (AA)

Ekleme Tarihi
26.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Darendedeki Don Hasarı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız