Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un eşi Caroline Koç ile Banu Yentür, özel tasarım ürünlerin yer aldığı “Haremlique Istanbul” markası adı altında yürüttükleri Türk Kahvesi faaliyetlerini, “Selamlique Istanbul” markasıyla sürdürmeye karar verdi.

 

Caroline Koç ve Banu Yentür, ev tekstili ve banyo aksesuvarları alanında faaliyet gösteren Haremlique markası yoluna devam ederken, kahvede ayrı marka vurgusunu tercih etti. Bu kararla birlikte Türk Kahve üretimine standart getirmeyi hedefleyen Selamlique Istanbul, İzmir Çiğli’deki tesislerinin yatırımını tamamlayarak üretimine başladı.

Beyrut’ta mağaza açıyor

Selamlique Istanbul, Türk Kahvesini dünyaya tanıtma misyonu taşıyor. Bu misyon doğrultusunda geçtiğimiz aylarda Londra Harrods mağazasında yer alan Selamlique Istanbul, kısa bir süre içerisinde İstanbul’da yeni bir mağaza açmaya hazırlanıyor. Markanın yurtdışındaki ilk mağazası ise Beyrut’ta açılacak.

Tarçınlı Türk Kahvesi

Selamlique Istanbul, Türk Kahvesi’ni farklı bir şekilde yorumlayarak müşterilerine geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Türk Kahvesi için ideal, az kafeinli, fazla içildiğinde rahatsızlık yapmayan kaliteli Arabica çekirdeklerinden üretilen Selamlique İstanbul’un geleneksel, tarçınlı, okkalı, çikolatalı, damlasakızlı, kakuleli olmak üzere 6 farklı çeşidi bulunuyor. Aroma olarak doğal ürünler kullanılırken, köpük ya da koku arttırıcı gibi katkı maddelerini kesinlikle içermiyor.  ‘Selamlique Istanbul’, yine bir ilke imza atarak 6 farklı aromaya sahip Türk kahvesini tek kişilik paketlerde 3 şeker seçimli sunuyor. Özel fincanları, tepsileri ve lezzetleriyle bir içim ritüeli de sunan Selamlique Istanbul, Türk Kahvesi adetlerini dünyaya taşıyacak.

 

İnternet sitesinde interaktif kahve falı

 

MARKANIN internet sitesi selamliqueistanbul.com, tanıtım ve satış amaçlı olmasının yanında bir sosyal paylaşım sitesi olarak da kahve tutkunlarına hitap ediyor. Türk Kahvesi kültürünün olmazsa olmazı kahve falını interaktif olarak yaşatırken, kahve yapımının püf noktaları ve kahveyle yapılan sayısız lezzetlerin tarifini veriyor.

 

 

 

 

http://www.hurriyet.com.tr/

Ekleme Tarihi
27.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Türk kahvesini ‘Selamlique’ yaptı ilk dış mağazayı Beyrut’ta planladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız