Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Türk-İş Sakarya İl Temsilcisi ve Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Cemal Yaman, Adapazarı Şeker Fabrikası’nın kota sorununun çözülmesi ve bacasının sürekli tütmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.
 
Cemal Yaman, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Şahin Kaya, Tes-İş Sendikası Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu ve Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Oğuz Kalay ile birlikte Fabrika Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya ve Genel Müdür Naci Özavcı'yı ziyaret etti. 
 
Ziyarette konuşan Yaman, "Burası artık Türk-İş'e bağlı Şeker-İş Sendikası'nın örgütlü bulunduğu bir fabrika. Bir fabrikada üretim varsa istihdam vardır. İstihdamın sürekliliği içinde, bu fabrikanın çalışılırlığının devam etmesi gerek. Bizim görevimiz her ne şartta olursa olsun örgütlü bulunduğumuz işyerini çalıştırmaktır. Bunun için de Türk-İş olarak ne gerekiyorsa yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. " dedi. 
 
Fabrikanın zorlu bir süreçten geçtiğini ve bunun el birliği ile aşılabileceğinin altını çizen Yaman, fabrikanın çalışması, istihdamın sürekliliği için kota sorununun aşılması gerektiğini kaydetti. Verilen kota ile bu fabrikanın çarkının dönmesi mümkün olmadığını vurgulayan Yaman, "O halde kotanın artması için biz de ilgili ve yetkili yerleri zorlayacağız. İşçimizin ekmek kapısını kimsenin kapatmasına izin vermeyeceğiz. 31 bin ton olan kota en az 70 bin tona çıkarılmalı. " diye konuştu. 
 
Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya, ziyaretin kendilerine güç ve mutluluk verdiğini belirtti. Fabrikada 65 bin çiftçinin yanında ekmek yiyen 750 çalışanın olduğunu hatırlatan Aya, "Dolayısı ile fabrikamıza ve ekmeğimize hep birlikte sahip çıkmalıyız. " dedi. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
27.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Adapazarı Şeker Fabrikasının Çalışması için Kota Sorunu Giderilmeli




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız