Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Türkiye İhracatçılar Meclisi Sektörler Konseyi Üyesi Noyan Gürel, gelecek yıl yeteri kadar tütün üretilemeyeceğini ve sıkıntı yaşanacağını belirterek, tütün üreticilerinin birlik kurması gerektiğini söyledi.

 Noyan Gürel, sektörü değerlendirdi. Türkiye'de tütün üretiminden giderek vazgeçildiğini, gelecek dönemde de arzın talebi karşılamayacağını kaydeden Gürel, bu durumdan sektörün tüm kesimlerinin etkileneceğini belirtti. Sürdürülebilir tütün tarımı yapılabilmesi için birlik olunması gerektiğini vurgulayan Gürel, üretimin şu anda devlet tarafından desteklenmediğini ifade etti. 
 
ÜRETİCİ YETERİNCE ORGANİZE DEĞİL 
 
Gürel, ihracat konusunda da şu anda arz ile talebin dengede olduğunu söyledi. Gürel, "Üretimin arzın altına düştüğünü savunan bir kişiyim ve önümüzdeki yıl piyasada sıkıntı çekeceğimizi düşünüyorum. Yeteri kadar tütün üretemeyeceğiz" dedi. Noyan Gürel, tütün üreticilerinin yeterince organize olamadığına da dikkat çekti. Gürel, "Üreticilerin birlik kurarak ortak hareket etmesi gerekiyor. Aynı zamanda tütün üreticilerinin bizimle Elele çalışması lazım, çünkü biz partneriz. Çiftçi olmazsa biz yokuz, biz olmazsak sigara sanayi ihtiyaçlarını başka bir ülkeden karşılayacak. Burada tek zarar gören bizim ülkemiz, sektörde çalışan insanlar olacak. Üretimde sıkıntı yaşandığında da tek tek üreticilerle görüşmekten ziyade birlik olması önemli" diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
27.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Tütün Üreticilerine birleşin Çağrısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız