Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Genç 

BİNGÖL (İHA) - Bingöl'ün Genç İlçe Tarım Müdürlüğü, ilçede yetiştirilebilecek sebze ve meyve türlerini belirlemeye yönelik başlattığı çalışmanın sonucunu çiftçilerle paylaşacak.

İlçe merkezinde oluşturdukları seralarda çeşitli sebze ve meyve türleri üzerindeki denemelerini yoğunlaştırdıklarını belirten İlçe Tarım Müdürü Mustafa Metin, olumlu sonuçları çiftçilerle paylaşıp üretimdeki canlılığı arttırmayı hedeflediklerini söyledi. İlçelerindeki coğrafi yapının tarıma son derece müsait olduğunu ancak çiftçilerin bu imkanı değerlendiremediğini vurgulayan Metin, kurumlarına ait 35 dönümlük tarlayı deneme bahçesi olarak kullanmaya başladıklarını ifade ederek, "Bu deneme bahçemize sebze, meyve fideleri ve meyve ağaçları var. İlçede üretimi olmayan ve pazarı çok olan bu fidelerin demelerini burada yapıyoruz başarılı olduğumuz takdirde çiftçilerimize bu konuda yardımcı olacağız'' diye konuştu.

Tarım ve hayvancılık sezonunun başlamasıyla birlikte ilçedeki çiftçilere araç ve gereç desteğinde bulunacaklarını da belirten Metin, "Elimizde birçok tarım araç-gereci var. İhtiyacı olan çiftçilerimizin talebi halinde patates ve buğday ekim makinesi, çift sürmek için pulluk, kazayağı, kültümatör, tırmık, römork ve benzeri araç ve gereklerimizden faydalanabilir" şeklinde konuştu.

Ekleme Tarihi
27.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Genç'te tarımsal kalkınma hamlesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız