Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde geleneksel olarak düzenlenen 12'nci Tarım ve Seracılık Festivali, düzenlenen renkli etkinlikler başladı.

En çok ilgiyi ise domates güreşi gördü. Kırkpınar Başpehlivanı Hasan Tuna ile Ahmet Yavuz, stadyumun ortasına kurulan mini alanda domatesler üzerinde gösteri güreşi yaptı. Kumluca 12'nci Tarım ve Seracılık Festivali, Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törenle başladı. Törene AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yusuf Yurdugül, Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun, Kumluca Belediye Başkanı AK Parti'li Hüsamettin Çetinkaya, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, milletvekili adayları, ilçe siyasi parti temsilcileri, ilçe protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları başkanları ve vatandaşlar katıldı. 

 
Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından ilçeye bağlı köy ve mahallelerin ortak katkılarıyla düzenlenen temsili Yörük göçüne geçildi. Göç sırasında, ilçede yaşayan değişik boylardan gelen Yörükler kendi yaşantılarından çeşitli gösteriler sundu. Geçişin ardından ise geleneksel Yörük düğünü yapıldı. Törende konuşan Kumluca Belediye Başkanı Çetinkaya, "Festivalimiz ilk başlarda birlik ve beraberliği pekiştirme adına sadece şenlik olarak başlamıştı. Ancak artık sempozyum, sebze yarışmaları ve panayır gibi etkinlikleriyle Kumluca için tam anlamıyla bayram havasında geçiyor" dedi. 
 
 
BAŞPEHLİVANLAR YARIŞTI 
 
Tören sonunda yapılan domates güreşlerinde ise Kırkpınar Başpehlivanı Hasan Tuna ile Ahmet Yavuz, stadyumun ortasına kurulan mini alanda domatesler üzerinde gösteri güreşi yaptı. Tören mahalleler arası halat yarışıyla sona erdi. 1 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek şenlikte, gündüzleri çeşitli sempozyumlar ve gösteriler düzenlenirken, akşamları ise sırasıyla Ankaralı Ayşe, Mustafa Ceceli, İntizar ve Ferhat Göçer konser verecek. Şenlik, yağlı pehlivan güreşleriyle sona erecek.(İHA)

Ekleme Tarihi
28.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Seracılık Festivali, Domates Güreşiyle Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız