Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU BAŞKAN VEKİLİ KEREM AKGÜNDÜZ, AB ADAY VE POTANSİYEL ADAY ÜLKELERE DESTEK AMACIYLA KATILIM ÖNCESİ YARDIM ARACININ OLUŞTURULDUĞUNU BELİRTTİ. 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkan Vekili Kerem Akgündüz, Tarım ve Kırsal Kalkınma Programı olan IPARD Programı kapsamında destek dağıtılmasının ve sözleşme imzalanmasının AB Komisyonu tarafından yapılacak yetki devri sürecinin tamamlanmasıyla gerçekleşeceğini bildirdi. 

 
Malatya'nın Pütürge ilçesinde, işletmeci Mevlit Aydın'ın Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında destek aldığıyla ilgili haberler üzerine yazılı açıklama yapan Akgündüz, AB aday ve potansiyel aday ülkelere destek amacıyla Katılım Öncesi Yardım Aracının oluşturulduğunu belirtti. 
 
Akgündüz, IPA bileşenlerinden beşinci bileşen olan Kırsal Kalkınma Bileşeni çerçevesinde, tarım sektörünün sürdürülebilir modernizasyonuna katkı sağlamak, gıda güvenliği, hayvan sağlığı, bitki sağlığı ve çevre ile ilgili AB standartlarına uyumu teşvik etmek, kırsal alanların sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmak ve temin edilen desteğin uygulanmasını sağlamak üzere Tarım ve Kırsal Kalkınma Programı olan IPARD Programı'nın hazırlandığını ifade etti. 
 
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun, IPARD Programının uygulanmasına yönelik faaliyetleri gerçekleştirmek için 18 Mayıs 2007 tarih ve 5648 sayılı kanunla kurulduğuna dikkati çeken Akgündüz, kırsal kesimde yaşayan halka, çiftçilere, üretici birliklerine ve tarım sektöründe faaliyet gösteren potansiyel faydalanıcılara, hazırlanan projelere istinaden karşılıklı olarak sözleşme imzalanmasını müteakip AB fonlarının kullandırılacağını bildirdi. 
 
Akgündüz, şunları kaydetti: 
 
"Ancak kurumumuzun faaliyete geçmesi için ön şart olan ve AB Komisyonu tarafından yapılacak olan yetki devri süreci henüz tamamlanmamıştır. Dolayısıyla Kurumumuzca henüz potansiyel faydalanıcılara IPARD porgramı kapsamında destek dağıtılması, sözleşme imzalanması söz konusu değildir. Haberde adı geçen müteşebbise de kurmuş olduğu kayısı işleme tesisi ile ilgili olarak herhangi bir destek verilmemiştir. Mezkur kişinin kurumumuzla herhangi bir hukuki bağı bulunmamaktadır. " (AA)

Ekleme Tarihi
28.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız