Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, "Türkiye'de markalaşabilmek için, işe öncelikle adımızı değiştirmekle başlayacağız" diye konuştu.

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Tire'yi Türkiye'de marka haline getirmek için kooperatifin adını "Tire Kalkınma Kooperatifi" olarak değiştireceklerini söyledi. Tire Süt Kooperatifi ile Pusula Tarımsal Danışmanlık Hizmetleri'nin üreticiye yönelik düzenledikleri toplantıda konuşan Başkan Mahmut Eskiyörük, tarımsal danışmanlık desteklemelerinin devletin üreticiye sağladığı önemli bir imkan olduğunu ifade etti. 

 

"MODEL YARATTIK"

Sütte ülke çapında bir model yarattıklarını kaydeden Eskiyörük, bu modelin üniversitelerde örnek gösterildiğini kaydetti. Türkiye'nin en kaliteli sütünü ürettiklerini anlatan Eskiyörük şunları söyledi: "Soğuk zincir altında topladığımız sütü AB standartlarında ürün haline getiriyoruz. Yakın bir zamanda Tire Organize Sanayi Bölgesi'nde hizmete girecek yeni fabrikamızda süt ve et mamulleri üreteceğiz. Ülkemizin, bölgemizin ve Tire'nin tek kalkınma şansı tarımdır. Ülke çapında sahip olduğumuz tarım potansiyeli 300 milyon nüfusu doyuracak kapasitede. Ancak, pamuk örneğinde olduğu gibi uygulanan yanlış politikalarla bu güne kadar kendi çiftçimiz yerine, elin çiftçisini zengin ettik. Sadece 2010'da 3.2 milyar dolar tutarında pamuk ithal ettik. Türkiye'de bir an önce kısa, orta ve uzun vadede tarım politikaları oluşturulmalı."

 

EVLERE SÜT SERVİSİ

Bölgede üretilen sütü işleyecek olan sanayi tesislerinin yetersiz olduğuna da dikkat çeken Eskiyörük, küçük üreticilerin kooperatif çatısı altında birleştirilmesi gerektiğini söyledi. "Kısa süre sonra evlere süt servisine başlayacağız" diyen Eskiyörük şöyle konuştu: "ABD'de yıllardır başarıyla uygulanan bu sistemin, İzmir'den başlayarak yayılacağını umuyorum. Okul Sütü Projesi'nin ise tüm ülke çapında yaygınlaştırılması gerek."

 

Kocaoğlu, üretici ile buluşuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tire Süt Kooperatifi, yarın yeni bir "süt alım" sözleşmesine imza atıyor. Süt üreticilerinin de katıldığı anlaşma Kırtepe köyünde düzenlenen törenle imzalanacak. Kırsalda üretim yapan süt üreticisini yakından ilgilendiren anlaşmaya İzmir Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Aziz Kocaoğlu ile Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük imza koyacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Tire Süt Kooperatifi ile birlikte yürüttüğü "Okul Sütü" projesinin üreticilerin geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirten Eskiyörük, "Anlaşmayla, düşen süt fiyatlarının ilçemizde ve bölgemizde istikrarı sağlanacak ve fiyatlar belli ölçüde korunacak" dedi.

 

 

 

http://www.yeniasir.com.tr/

Ekleme Tarihi
29.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Tire Süt, kalkınma kooperatifi oluyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız