Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

BALIKESİR - Ulusal Kırmızı Et Konseyi Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemalettin Özden, kırmızı et fiyatlarında kısa vadede yükseliş beklemediklerini söyledi.

Özden, damızlık hayvanlarda kesim olmamasının sevindirici olduğunu belirtirken, yetiştiricilerin yaşadığı problemlerin sıkıntı verici olduğunu kaydetti.

Kırmızı etteki ithalat döneminin ardından yetiştiricinin beslediği hayvanların büyüdüğünü ve canlı ağırlık konusunda problem olmadığını kaydeden Özden, "Bölgemizde karkas et kesim fiyatı 14,5 TL civarında. Süt ve et fiyatı son zamanlarda düşüş yaşadı ancak buna karşılık olarak yem fiyatında bir artış söz konusu" dedi.

Damızlık hayvanların kesilmemesinin sevindirici olduğunu ifade eden Özden, "Yetiştirici açısından sıkıntılar devam ediyor. Kırmızı et fiyatlarında yükseliş beklemiyorum, kısa vadede bir artış yaşanamayacak. Büyük işletmeler ithalatın da etkisi ile canlı materyal alımı yaptı. Diğer yandan, damızlık işletmelerin elinde erkek danaların büyüyor olması elimizde et olduğunu gösterir. Küçükbaş verilerine de bu noktada iyi bakmalı. İthal kuzu ülkemize giriyor" şeklinde konuştu.

Kırmızı ette uzun vadede bir fiyat öngörüsünde bulunamayacağını belirten Özden, sektörde ani değişiklikler yaşandığına dikkat çekti. Tarım Bakanlığı'nın uygulamalarından söz eden Özden, 2010 yılında yüzde 25 olan desteklemenin yüzde 28'e kadar çıktığını söyledi. Özden, "Tarım desteklemelerinin yaklaşık çeyreği hayvancılığa uygulandı. Desteklemelerin yılda bir kez ödenmesi bizi zorda bırakıyor.

Bu aşamada yerli erkek danaya yılda 300 TL destekleme verilecek. Sütte başlayacak 3 aylık desteklemeler tarzında destekleme yapılırsa daha iyi olacağı kanaatindeyiz" açıklamasını yaptı. Et ve süt fiyat parametrelerinin sürdürülebilir olması gerektiğini vurgulayan Özden, "Hayvancılık stratejik bir sektör. Beslenme, deri sanayi, yün sanayi gibi birçok sektör hayvancılıkla bire bir bağlantılı. Et ve süt fiyat parametresinin korunması gerekiyor" dedi.

 

 

 

 

http://www.kobiden.com/

Ekleme Tarihi
29.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: 'Kırmızı ette kısa vadede artış yok'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız