Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
KKTC’ye tarım ve sanayi alanında proje destekli 8 milyon liralık hibe ayrıldı 

 ‘Kıbrıs’ın dünü, bugünü ve yarını’ konulu konferans vermek üzere Adana’ya gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Vali İlhan Atış’ı ziyaret etti. 

Rumlarla kalıcı bir anlaşma için arayış içinde olduklarını söyleyen Eroğlu, “Güney komşularımızla Rumlarla hala bir anlaşma sağlamış değiliz. Bugün görüşmeleri ben yürütüyorum. Benden önce iki cumhurbaşkanımız görüşmeleri sürdürdü. Bir anlaşmaya varmak nasip olmamıştı. Ortaya çıkan anlaşma Rumlar tarafından reddedilmişti. Aynı görevi ben üstlendim. Ama anlaşmadan biraz uzakta olduğumuzu söylemenin mahzuru yok. Temennimiz Kıbrıs’ta kalıcı bir anlaşmaya varabilmektir. Geçmişte yaşadıklarımız var. Bunları da dikkate alarak kalıcı bir anlaşma arayışı içindeyiz.” dedi. 

Çukurova Kalkınma Ajansı modelinin KKTC’de uygulamasına yönelik bir soruya Derviş Eroğlu, “Şu anda temaslar yapılıyor. Zaman içinde sonucu göreceğiz.” dedi.
 
 
Valilik binasında kalkınma ajansının yapısıyla ilgili bilgi veren Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Veysel Parlak ise ÇKA’nın 2006 yılında bölgesel gelişme ve kalkınmayı sağlamak amacıyla kurulduğunu belirterek pilot ajans olduğunu kaydetti. 
 
Parlak, “Kalkınma ajanslarının koordinasyonlarından sorumlu Devlet Planlama Teşkilatı da bize bir görev tebliğ etti. Bu görevimizi KKTC’de de yürüteceğiz. Türkiye’nin sağladığı 8 milyonluk kaynağı proje bazında tarım ve sanayi alanında desteklerimiz olacak.
 
Teknik destek de sağlayacağız. Çok yakın zamanda KKTC’de ciddi bir kaynakla Kıbrıs ekonomisin kalkınması için çalışmalarımız devam edecek.” dedi.
 
Vali İlhan Atış ise Eroğlu’nu iki gün Adana’da ağırlayacak olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Atış ve Eroğlu, program sonrası bir birlerine hediye takdim etti.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
29.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: KKTC’ye tarım ve sanayi alanında proje destekli 8 milyon liralık hibe ayrıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız