Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

ADANA'DA HACI SABANCI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ'NDE 2007'DE KURULAN FABRİKANIN YILLIK CİROSU 40 MİLYON LİRAYI AŞTI -LİMKON ÜRETİM MÜDÜRÜ YILMAZ: ''HOLDİNG'İN İLK GIDA MARKASI LİMKON OLARAK BİRÇOK YATIRIM HEDEFİMİZ VAR'' -''ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA ORGANİZE VE TÜRKİYE'NİN HAM MADDE YÖNÜNDEN STRATEJİK DİĞER ÖNEMLİ BÖLGELERİNDE İKİNCİ ÜRETİM TESİSİNİ KURMAYI HEDEFLİYORUZ'' -''KENDİ ŞEFTALİ, NARENCİYE BAHÇELERİMİZİ OLUŞTURACAĞIZ''

ADANA (A.A) - Limak Holding bünyesindeki Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Limkon Meyve Suyu Konsantre tesisinin yıllık cirosu 40 milyon lirayı aştı.

     Tesis üretim Müdürü Şükrü Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nisan 2007'de temelini attıkları tesislerinin, 14 Mayıs 2008 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından düzenlenen törenle hizmete açıldığını hatırlattı.

     Yılmaz, yaklaşık 30 milyon avro yatırımla hayata geçirdikleri tesisin, son 12 yıldır meyve suyu sektörüne yapılan en büyük yatırım olma özelliği taşıdığını belirterek, her geçen gün büyümeye devam ettiklerini ifade etti.
     Meyve suyu konsantresi, meyve püreleri ve püre konsantreleri ile önemli içecek markalarının ham madde tedarikçisi olduklarını anlatan Yılmaz, yıllık 120 bin ton üretim kapasitesine sahip olduklarını kaydetti.
     Yılmaz, üretimlerinin yüzde 70'ini Yeni Zelanda'dan Amerika ve Kanada'ya kadar geniş bir pazar yelpazesindeki 23 ülkeye ihraç ettiklerini bildirerek, şunları kaydetti:
     ''Yeni kurulmuş bir tesis olarak hızla büyüyoruz. Şu an ki ciromuz yaklaşık olarak 40 milyon lirayı aştı. Bunun yüzde 70'ini ihracat kalemi oluşturuyor. Kapasitemizin yüzde 90'ını kullanıyoruz. Bu yetmiyor yeni yatırımlar yapacağız. Amacımız konsantre üretiminde en büyük olmak.''
     Yılmaz, Türkiye'nin en büyük konsantre meyve suyu üretim tesislerinden olan Limkon'un 13 bin metre karesi kapalı olmak üzere 40 bin metre kare alanda kurulu bulunduğunu belirterek, ''Holding'in ilk gıda markası Limkon olarak birçok yatırım hedefimiz var. Önümüzdeki yıllarda organize ve Türkiye'nin ham madde yönünden stratejik diğer önemli bölgelerinde ikinci üretim tesisini kurmayı hedefliyoruz'' dedi.
    
     -''KENDİ BAHÇELERİMİZİ KURACAĞIZ''
    
     Yılmaz, gelecekte meyveleri kendi bahçelerinde üretmek istediklerini belirterek, şöyle devam etti:
     ''Kendi bahçelerimizi kurmayı hedefliyoruz. Kendi şeftali, narenciye bahçelerimizi oluşturacağız. 12 kişilik bir mühendis ekibimiz var. Bahçeler yine bu bölgede olacak. Belirli bir bölgede şeftali, belirli bir bölgede limon, bir bölgede de narenciye yetişecek. Bu alanlar bölgeye 30 ile 60 kilometre mesafelerde olacak. Amacımız konsantre üretiminde en büyük olmak. Gıdanın ilerlediği, büyüyebildiği, kendi ayakları üzerinde durabildiğini net bir şekilde görebilmek önümüzü açıyor.'' 

Ekleme Tarihi
29.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Limak Holding Gıda Sektöründe Büyüyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız