Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Niğde Tarım İl Müdürü Nizamettin Bilhan, hububat alanlarında külleme, yaprak leke ve pas hastalıklarına karşı çiftçileri uyardı. 

İl Tarım Müdürü Nizamettin Bilhan yaptığı yazılı açıklamada son günlerdeki yağışlar sonrası hububat tarlalarında ortaya çıkan hastalıklardan çiftçilerin etkilenmemesi için kendi tarlalarını kontrol etmelerini ve hastalık çıkan tarlalarda bir an önce ilaçlama yapmaları konusunda uyardı. 

İl Müdürü Bilhan, açıklamasında çiftçilerin yapacakları tarla kontrolleri sırasında hastalıkları tanıyabilmeleri için hastalıklar konusunda bilgi de verdi. 

Bilhan, açıklamasını şöyle sürdürdü: 

"Külleme, yapraklarda önceleri nokta halinde beyaz-gri renkte püstüller halinde görülür, sonra esmerleşir. Uygun koşullarda püstüller birleşir yaprağı tamamen kaplayabildiği gibi, sap ve başak'a da intikal eder. Hastalığa yakalanan bitkiler yatmaya daha elverişli olduğundan dolayı mahsul kaybına sebep oldukları gibi, nekrozlar (ölü bölge) meydana getirerek özümleme yüzeyini azaltmakla da verimin düşmesine sebep olur. Hastalık belirtileri görülmeye başlandığında veya bitki ve tarlada fazla bir yoğunluk kazanmadan ilaçlamaya başlanmalıdır. İlaçlar önerilen dozlarda yaprakların alt ve üst yüzlerinin kaplanmasını sağlayacak şekilde uygulanmalıdır. " (AA)

Ekleme Tarihi
29.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Buğday Tarlalarında Hastalık Uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız