Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği(UYMSİB)'nin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salih Çalı, ABD yetkilileri ile kurdukları temaslar doğrultusunda siyah incir ihracatında ciddi yol kat ettiklerini söyledi. Çalı, siyah incirin dışında domates, biber, kiraz ve şeftali ihracatı içinde gerekli izinlerin alınacağını kaydetti. 

 UYMSİB 2010 Yılı Olağan Mali Genel Kurulu'nun da yapılmasıyla Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) 2010 yılı Mali genel kurulları tamamlandı. UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Çalı, ABD'ye Bursa Siyah İnciri ihracatının gerçekleştirilmesi için son aşamaya geldiklerini ifade etti. 
 
Japonya'ya greyfurt ile başlayan ve kirazla devam edecek ihracat çalışmasını da takip ettiklerini belirten Çalı, "Sgk prim alacaklarının ihracatçılar aracılığıyla tahsil edilmesinin önlenmesi için DTM nezdinde girişimlerimiz devam ediyor ve AB'ye armut, domates, biber ve kabak ürünleri ihracatında tarım ilacı kalıntıları ile ilgili sıkıntıların giderilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bursa siyahı incirinin iç ve dış piyasada hak ettiği değere ulaşması için geçen yıl yürüttüğümüz çalışmaları, ihracatta 'armut yılı' ilan ettiğimiz 2011 yılında da başta armut olmak üzere tüm ürünlerde aynı şekilde devam ettireceğiz. " dedi. 
 
ABD'YE YENİ ÜRÜN İHRAÇ OLANAĞI 
 
ABD yetkilileri ile kurdukları temaslar doğrultusunda siyah incir ihracatında ciddi yol kat ettiklerini ifade eden Çalı, şöyle konuştu: "Hatta siyah incirin dışında domates, biber, kiraz ve şeftali için de ihracat konusunda gerekli izinlerin alınması çalışmalarına başladık. Kapya ürünlerle ilgili yaşanılan sıkıntılar için kalıcı çözümlerin üretilmesi ve analiz ücretlerinin tüm ihracatçılar için makul düzeylere çekilmesi hususunda çalışmalarımız devam edecektir. "(CİHAN)

Ekleme Tarihi
01.05.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: ABD'ye Siyah İncir İhracatı Tamam, Sıra Diğerlerinde




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız