Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şeker pancarında kotayı kaldıracaklarını söyledi.
 
Partisince, Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde düzenlenen mitinge katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ezan okunması sırasında konuşmasını keserek, ilçe belediyesine ait işçilerin yeleğini giydi. Boğazlıyan halkının geçim kaynağı olan şeker pancarında kotanın kaldırılarak, fabrikayı çalıştıracaklarını açıklayan Kılıçdaroğlu, partililere, "Şeker pancarında kota kaldırılacak, fabrika da çalışacak." diye seslendi.
Kılıçdaroğlu, kurulmasına karşı çıktıkları Bursa'daki tatlandırıcı fabrikasının ise Amerikan firması tarafından işletildiğini bildirdi. Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti:
 
"Bursa'da bir tatlandırıcı fabrikası kurdular. Tarım arazisi üzerine kurulan fabrikanın kurulmaması için mücadele ettik. Bir Amerikan firması kurdu. O kazanır bizim çiftçimiz sürünür, buna gönlümüz razı olmaz. Size süzüm var. Sadece Boğazlıyan'da değil, Türkiye'nin her tarafında şeker pancarının kotasını kaldıracağız. Herkes şeker pancarını ekecek, buradaki fabrika da çalışacak, üretecek, alınteri dökecek. Biz verdiğimiz sözü tutarız. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Rahmetli Ecevit'i hatırlayınız. Amerikalılar Afyon ekmeyin, yasaktır, dediler. Rahmetli Ecevit, benim köylüm Afyonu ekecektir, dedi. Afyonu ektirdi mi? Size sözüm var, şeker pancarını kotasız ektireceğiz." (CİHAN)

Ekleme Tarihi
02.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kılıçdaroğlu: Şeker pancarında kotayı kaldıracağız




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız