Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 Yedigün Limonetto 

Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Cenger, Çeşme'ye ve Çeşme limonuna yer verilen meşrubat reklamının, ilçenin tanıtımına katkı sağladığın açıkladı.

Meşrubat firması Pepsi, üç yıl önce piyasaya çıkardığı Yedigün Bodrum mandalinasından sonra bu yıl da 'Çeşme Rüzgarı' sloganıyla Yedigün Limonetto'yu piyasaya sürdü.

Oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ'un görev aldığı tanıtım reklamları, içeceğin yanı sıra Çeşme'nin tanıtımına da katkı sağladı. Çeşmeliler, reklam sayesinde ilçenin turizminin ve doğal güzelliklerinin de tanıtıldığını belirttiler.

 

HER BAHÇEDE VAR

Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Cenger, Yedigün Limonetto'nun tanıtım reklamlarında Çeşme'ye ve Çeşme limonuna yer verilmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, firmaya teşekkür yazısı yazacaklarını açıkladı. 

Cenger, "İlçemizde limon ağacı olmayan ev yok. Tam bir limon bereketi yaşıyoruz. Üstelik Çeşme limonu meyve gibi, tek başına yenebiliyor. Oldukça lezzetli. Bizim değerlerimizi bize hatırlattığı için, yöremizi Türkiye genelinde tanıttığı için Pepsi'ye müteşekkiriz. Böylece turizm güzelliklerimizin yanı sıra doğal bir markamız daha oldu. Reklamın da Çeşme turizmine katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi. 

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, televizyon reklamlarını izlediğini reklam filmini çok beğendiğini belirterek, "Çeşme'nin gönüllü tanıtımını yapan dinamik ve keyifli bir reklam olmuş. Önümüzdeki Haziran'da bir turizm kokteyli düzenleyeceğiz. Orada Yedigün firmasına ve Kıvanç Tatlıtuğ'a ödül vermeyi düşünüyoruz. Bu tür diziler ve reklamlar bölgemize daha fazla artı değer kazandıracaktır" diye konuştu. 

İzmir Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse, Çeşme'nin bir ürününün daha ulusal marka olma yoluna girdiğini belirterek, "Ildırı ağırlıklı olarak yetişen Çeşme limonu, sulu ve oldukça lezzetlidir. Üründe Çeşme adının kullanılması yöremizin tanıtımı için büyük fırsat. Umarız bu vesile ile yöremizde limon üretim sahaları genişler. Bölgemiz tarımı bir tarım markası daha yaratmış olur" diye konuştu.

Destek Patent Ege Bölge Müdürü Süleyman Zemin ise, Çeşmelilere Çeşme limonunun coğrafi işaretini almaları önerdi. 

 

Mandalina davalık oldu

Bodrum mandalinasını korumak amacıyla kurulan Bodrum Güç Birliği, Pepsi firması ile iki yıl önce bir anlaşma yapmış, firmanın ürettiği içecekte Bodrum mandalinası ibaresine yer verilmişti. Ancak Bodrumlular da Bodrum Mandalina Gazozu adıyla bir içecek ürettikleri için anlaşmaya Yedigün'ün bu ürününün Muğla il sınırları içinde satılmaması şartını koymuşlardı. Fakat daha sonra bu anlaşmaya uyulmadığını öne süren Bodrum Güç Birliği, Pepsi aleyhine İzmir Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde dava açmıştı. Dava devam ediyor.

 

 

 

 

http://www.yeniasir.com.tr/

Ekleme Tarihi
02.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Çeşme, limonlu içecek ile ününü artırıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız