Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Kayseri Erciyes Üniversitesi Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu'nun bahçesine kurulan yeni seradan ürün alınmaya başlandı. Üniversitenin ısı galerilerinde kaybolan ısının tekrar kullanımı ile ısıtılan serada, her türlü fide üretilebiliyor. 
 
Bu yıl içerisinde kurulan sera ile ilgili bilgi veren Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Bal, eğitimin yanında, doğal gıda üretimine önem verdiklerini ve yeni üretim metotları geliştirdiklerini kaydetti. Prof. Dr. Hasan Bal, "Seracılık ve sera üretimine bölüm olarak büyük önem veriyoruz. Bu çerçevede okul bahçemize 80 bin fide üretim kapasiteli sera kurdurduk. Fide serası 2 katlı ve orijinal. Seranın ısıtmasını, üniversitemizin ısı galerilerinde kaybolan ısıyı tekrar kullanarak sağlıyoruz. Yani kaybolan ısıyı burada üretime dönüştürüyoruz. Bu serada çok çeşitli türde fide rahatlıkla yetiştirilebiliyor. Burada yapılan üretimin yanında, üretimde görev alan öğrencilerimiz de seracılığı uygulamalı olarak öğrenme imkânı buluyor. Serada üretilen fideleri ise öncelikle Üniversite personeli olmak üzere isteyen herkes belirli ücret karşılığı alabiliyor. " dedi. 
 
Okul bahçelerinden geçen ısı galerilerinin üzerine kurdukları üretim tesislerinde de domates, biber, çilek, altın çilek fidelerini rahatlıkla yetiştirebildiklerini belirten Prof. Dr. Bal, toprak alttan ısıtmalı olduğundan yetiştirilen ürünün kışın soğuktan etkilenmediğini kaydetti. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
04.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kaybolan Isıyla Serada Fide Üretimi Yapıyorlar




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız