Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Silifke 

MERSİN (İHA) - Mersin'in Silifke ilçesinde sezonun ilk kayısı hasadı yapıldı. İlk hasatta 250-300 kilo kayısı, kilosu 30 TL'den İstanbul'a gönderildi.

 

Silifke'nin Atakent beldesinde örtü altında kayısı üretimi yapan Fevzi Ünal, yılın ilk kayısı hasadını Silifke'de yapmanın gururunu yaşadıklarını ve ilk hasatta kilosunu 25-30 TL arasında İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlere gönderdiklerini söyledi. İlk yıl 2 dönüm olarak yaptığı serasını bu yıl 8 dönüme çıkartan Ünal, "Bu yıl bu bahçeyi örtü altına aldık. Geçen yıl 1 ton civarında bir mal toplamıştık. Bu sene 2.5-3 ton bekliyoruz. Türkiye'de kayısı ilk kez çıktı. Türkiye'nin ilk kayısısını Silifke'den

çıkarmanın gururunu yaşıyoruz. Şu anda İstanbul, Ankara ve İzmir'e gönderiyoruz. İlk hasatta 250-300 kilo topladık. Kilosu ise 25-30 TL'den gidiyor. Ürün çok lezzetlidir. Tadı hem sulu hem hormonsuzdur. Tamamen doğal ortamda yetiştiriyoruz" dedi.

Havaların geçen yıla oranla soğuk gitmesinden dolayı kayısı hasadının iki hafta geciktiğini dile getiren Ünal, buna rağmen yine de ilk hasadı yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Silifke İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün ise, bu yıl ilçe genelindeki bin 200 dönüm kayısı bahçesinden yaklaşık 11 bin ton hasat yapılmasının beklendiğini söyledi. 

 

 

 

Ekleme Tarihi
05.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Silifke'de kayısı hasadı başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız