Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
vodka 

 İSTANBUL (A.A) - İtalyan votka markası I Spirit Vodka, Mania Gurme tarafından Türkiye pazarına sunuldu. 

     Konuya ilişkin basın toplantısında konuşan I Spirit Vodka'yı hayata geçiren isimlerden olan Andrea Tessitore, en üst segmente yönelik ürünü 3 sene önce İtalya'da pazara sunduklarını belirterek, bu marka ile İtalyan yaşam tarzının izlerini yansıttıklarını söyledi. 
     Niş bir ürün olduklarını, bu nedenle rakiplerinden farklı bir pazarlama stratejisi izleyeceklerini ifade eden Tessitore, en iyi restoran ve gece kulüplerine girmeyi hedeflediklerini kaydetti. 
     Tessitore, proje ekibinde yer alan Cipriani restoranlarının sahibi Arrigo Cipriani'nin kendileri için zor bir müşteri olduğunu, ürünün kalitesini kendisine onaylatmanın 2 yıllarını aldığını anlattı. 
     Francesco Cosulich de, ''Petrus'un bir şarabın gelebileceği en yüksek nokta olduğunu düşünüyorsanız, biz de I Spirit Vodka'nın votkada gelinecek en yüksek nokta olduğuna inanıyoruz'' diyerek, daha önce yalnızca Rusya ile anılan votkanın yerel bir üründen uluslararası bir ürüne dönüştüğünü kaydetti.
     Halihazırda 20 ülkede satış yaptıklarını söyleyen Cosulich, ''Her ay yeni bir pazara giriyoruz. Ancak Türkiye en büyük hedeflerimizden biri. İstanbul, üzerinde çalıştığımız yol hattında yer aldığından bizim için çok önemli'' dedi. 
     Cosulich, önümüzdeki dönemde farklı ürünler de piyasaya sunabileceklerini ancak önce I Spirit Vodka'nın piyasadaki yerinin sağlamlaşması gerektiğini söyledi. 
     Giuseppe Cipriani de, bütün markaları inceleyerek I Spirit Vodka'yı oluşturduklarını belirterek, ürünü, Kuzey İtalya'nın Veneto ve özellikle Collio kasabasının içinde bulunduğu Friuli bölgelerinin üzümlerinden elde edilen alkolün damıtılmasıyla ürettiklerini ve beş kez damıtma işleminden geçirdiklerini kaydetti. 
     Mania Gurme'nin Genel Müdürü Osman Tokat da, ürünün geçen yılın Haziran ayından bu yana raflarda olduğunu ve 99 liradan satıldığını belirtti. 
     Alkollü içecekler pazarında rakının doygunluk seviyesine ulaştığını ve artık büyümediğini ifade eden Tokat, şarap, votka ve viski gibi içkilerin ise son 3-4 yılda dikkate değer büyüme gösterdiğini dile getirdi. 
     Tokat, yıllık alkollü içki tüketimlerine bakıldığında şarabın 110 milyon litre, rakının 80 milyon litre, votkanın ise 20 milyon litre seviyesinde bulunduğunu belirterek, ''2011 sonuna kadar 12 bin şişelik satış hedefliyoruz'' dedi. 

Ekleme Tarihi
05.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Votka'da Rusya Hakimiyetine Karşı İtalyan -ı spırıt vodka-




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız