Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in Mart ayında Denizli’ye yaptığı ziyarette, mülkiyeti Denizli Belediyesine ait olan ve kullanılmayan mezbahane Et ve Balık Kurumu’na dönüştürüleceği sözü gerçekleşiyor.

Et ve Balık Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Uçar, Daire Başkanı Muhlis Atay ve şube Müdürü Adil Özyazgan Denizli’de mezbahanın bulunduğu yerde incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından Et ve Balık Kurumu yetkilileri Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, eski Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever ve İl Tarım Müdür Vekili Mustafa Güngörle birlikte Denizli Valisi Yavuz Erkmen’i ziyaret etti. Vali Erkmen, Ege Bölgesinin ilk Et ve Balık Kurumu tesisi olacak yerin tapusunu Et ve Balık Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Uçar’a verdi.

Vali Erkmen, kurulacak olan tesisin Denizli ve bölge hayvancılığının gelişmesine çok büyük katkı sağlayacağını söyledi Erkmen, "Bölgemizdeki hayvancılığın gelişmesine paralel olarak, ilimizde Et ve Balık Kurumu olarak bir kombinenin kurulması hep arzu edilen bir konuydu. Bu nedenle Devlet Bakanımız Selma Aliye Kavaf, milletvekillerimiz, bizler, Belediye Başkanımız ve oda başkanlarımız, Tarım ve Köy İşleri Bakanımız ile Et ve Balık Kurumu Genel Müdürümüzü Ankara’da ziyaret etmiştik. Tarım Bakanımızın ilimizi ziyaretleri sırasında kendileri bu konuyla ilgili olarak kamuoyuna çok güzel mesajlar vermişlerdi. Biz Et ve Balık Kurumundaki bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Şimdi artık mutlu sona erişilmek üzere. Belediye mezbahanesi uzun süredir işletilmiyordu. Şu anda Et ve Balık Kurumu olarak Ege ve Akdeniz’in büyük bölümüne hitap edecek şekilde gerçekleştirme aşamasına getirildi. Belediye Meclisinde çok büyük bir anlayış gösterdiler ve bu araziyi bedelsiz olarak Et Balık Kurumuna devrettiler. Dün tapu işlemleri tamamlandı. Bundan sonra yatırımın gerçekleştirilmesi aşamasına gelindi.” dedi. Tahmini olarak 20 milyon lira yatırım gerçekleşeceğini vurgulayan Erkmen, “Bizim için önemli olan bölgedeki hayvancılığın gelişmesinde çok büyük destek olacak. İlimiz ve bölgemiz için olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyorum." diye konuştu. 
 
"BURAYA 20 MİLYON TL’LİK BİR YATIRIM YAPACAĞIZ"
 
Et ve Balık Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Uçar da, Et ve Balık Kurumu olarak Denizli’ye hizmet sunmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Uçar, “Kurulacak olan tesis Denizli ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Buraya 20 Milyon TL’lik bir yatırım yapacağız. En kısa sürede Denizli’deki hayvancılık sektörüne hizmete açmış olacağız. Denizli’de hayvancılık süratle gelişiyor. Bunu dikkate alarak besiciliğin de geliştirilmesi için Et ve Balık Kurumu’nun buraya getirilmesi gelişmeyi tetikleyecektir. Hayvancılıkla uğraşan insanlarımıza yardımcı olacağına inanıyoruz." şeklinde konuştu.
Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ise Et Balık Kurumu ile hayvancılık sektörünün ilde ikiye katlanacağını ve canlanacağını dile getirdi.
Eskihisar Mahallesinde bulunan 24 bin metrekarelik alanda yapılacak yatırımın yılsonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Türkiye’de 10. ve Ege Bölgesinde tek olacak olan tesis, tamamlanmasının ardından Ege ve Akdeniz Bölgelerine hizmet verecek. Tesis yaklaşık 20 Milyon TL’ye mal olacak. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
05.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Ege’nin ilk Et ve Balık Kurumu Denizli’de kurulacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız