Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Yeşilırmak 

YEŞİLIRMAK'A MERSİN BALIĞI YAVRULARI BIRAKILDI -TÜRKİYE'DE MERSİN BALIKLARININ NESLİNİ SÜRDÜREBİLMEK İÇİN YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMA KAPSAMINDA 5 BİN YAVRU MERSİN BALIĞI YEŞİLIRMAK'A BIRAKILDI 
 
 
SAMSUN (A.A) - Türkiye'de Mersin Balıklarının neslini sürdürebilmek için yürütülen çalışma kapsamında 5 bin yavru Mersin balığı Yeşilırmak'a bırakıldı.
 
     Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Mersin Balıkları Yaşam ve Göç Alanlarının Rehabilitasyonu İçin Ulusal Strateji ve Eylem Planı kapsamında Mersin Balıklarının Yeşilırmak'a bırakılması için program düzenlendi.
     Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü (TÜGEM) Genel Müdürü Ali Karaca, Cemil Şensoy Kültür Merkezi'ndeki programda yaptığı konuşmada, Türkiye'de var olan Mersin balıklarının neslinin devam ettirilebilmesi için Mersin Balıkları Yaşam ve Göç Alanlarının Rehabilitasyonu İçin Ulusal Strateji ve Eylem Planı'nın son derece önemli olduğunu vurguladı.
     Çalışmanın detayları hakkında bilgiler veren Karaca, ''Yunusların varlığı nasıl ki Karadeniz'in canlılığı demekse Mersin balıklarının Yeşilırmak'taki varlığı da bu nehrin canlığı demektir'' dedi.
     Karaca, Mersin balıklarının yaşatılabilmesi için yerel halktan projeye sahip çıkmalarını istedi.
     Eski Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürü, AK Parti Samsun milletvekili adayı Mehmet Taşan ise, Mersin Balıkları Yaşam ve Göç Alanlarının Rehabilitasyonu İçin Ulusal Strateji ve Eylem Planı kapsamında Yeşilırmak'a Mersin Balıkları bırakılacak olmasının bölgede su ürünlerinin geliştirilmesi için önemli bir çalışma olduğunu vurguladı.
     Belediye Başkanı Hüseyin Dündar da, Yeşilırmak'ın her geçen gün daha da temiz aktığını belirterek, ''Mersin balıkları ile Yeşilırmak'taki su ürünleri türleri artacak. Geçmişte sık gördüğümüz Mersin balıklarını artık göremiyoruz. Su ürünlerimizin artırılması için yerel yönetim olarak katkıda bulunmaya hazırız. Bugün Yeşilırmak'a balık bırakarak başladığımız bu uygulamayı devam ettireceğiz'' dedi.
     Cemil Şensoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen programın ardından, neslin tükenme tehlikesinde olan 5 bin yavru Mersin balığı Yeşilırmak'a bırakıldı.
     Öte yandan, katılımları daha önceden açıklanan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu programa katılmadı. 

Ekleme Tarihi
06.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Yeşilırmak'a Mersin balığı yavruları bırakıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız