Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Seferihisar'daki balıkçılığın geliştirilmesi için AB Sivil Toplum Diyaloğu Balıkçılık ve Tarım Hibe Programına yaptığı 200 bin Avro bütçeli proje başvurusunun kabul edildiği bildirildi.

İzmir'in Seferihisar ilçesinde belediyenin, sakin şehir (cittaslow) ağı ilişkileri çerçevesinde, İtalya'nın Pollica kenti işbirliği ile Seferihisar'daki balıkçılığın geliştirilmesi için AB Sivil Toplum Diyaloğu Balıkçılık ve Tarım Hibe Programına yaptığı 200 bin Avro bütçeli proje başvurusunun kabul edildiği bildirildi. 

Seferihisar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Seferihisar Belediyesi, Sığacık Balıkçı Kooperatifi, Pollica Belediyesi ve iki İtalyan sivil toplum örgütünün işbirliği, Ege ve Sapienza üniversitelerinin bilimsel desteği ile yürütülecek projede, Seferihisar'daki balıkçıların üretim ve pazarlama kapasitelerini artırması, AB standartlarında sürdürülebilir balıkçılık yapılmasının sağlanması amaçlanıyor. 
 
Balıkçılığın Yaygın olduğu İtalya'nın Pollica kentindeki balıkçı kooperatiflerinin, Avrupa Birliği'nin balıkçılık mevzuatıyla ilgili deneyimlerini ve bilgilerini karşılıklı ziyaretlerle Seferihisarlı meslektaşlarına aktaracağı projede, Ege ve Sapienza üniversiteleri de Seferihisar'daki balıkçılara üretim ve pazarlama aşamalarında Avrupa Birliği standartlarının yakalanması için bilimsel destek sağlayacak. 
 
Proje çerçevesinde ayrıca Sığacık Balık Mezadı yenilenecek ve kooperatifin balık saklama olanakları iyileştirilecek. 
 
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, projenin kabul edilmesinin hem 
 
"sakin şehirler" arasında bir ortaklık imkanı sağlayacağını hem de eski yöntemlerle çalışan balıkçıların tekniklerini geliştirerek daha Bereketli balıkçılık yapabilme imkanı bulacağını ifade etti. 
 
Sığacık Balıkçı Kooperatifi Başkanı Emin Taneli de gazetecilere yaptığı açıklamada, balıkçılara ve balıkçılığa verdiği önem nedeniyle Başkan Soyer'e teşekkür ettiğini dile getirerek, "Bu projenin geçimini balıkçılıktan sağlayan birçok arkadaşımıza fayda sağlayacağını düşünüyorum. Avrupa'daki meslektaşlarımızla da iletişim içinde olmak, fikir alışverişinde bulunmak çok önemli. İlçemizde balıkçılık bu proje sayesinde daha ileri gidecektir" dedi. (AA)

Ekleme Tarihi
06.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Seferihisar'da Balıkçılığa AB Fonu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız