Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Yalova Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Halit Güleç 

Yalova Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Halit Güleç, süt ve kırmızı et piyasasında istikrarın sağlanması için uzun vadeli, etkin politikalara ihtiyaç olduğunu kaydetti. 
 
Güleç, Uygulama Oteli'nde düzenlenen tanışma ve kaynaşma yemeğinde, yapılan soy kütüğü ve ıslah çalışmaları sayesinde önceki yıllarda ortalama 1500-2000 litre olan bir laktasyondaki süt veriminin 5500 litreye ulaştığını söyledi. 
 
Özellikle süt ve kırmızı et üretiminde birçok sorunun bulunduğuna dikkati çeken Güleç, şöyle devam etti: 
 
"Süt ve kırmızı et piyasasında istikrar için uzun vadeli, etkin politikalara ihtiyaç var. Ülkemizde üretimin yeterli olmasına rağmen tüketimin yetersiz olduğu görülüyor. Ette bilindiği üzere tüketimin az olmasının nedeni fiyatların yüksek olmasıdır. Sağlıklı gelecek nesiller için, et ve özellikle süt ve süt ürünleri gibi önemli protein kaynaklarının tüketiminin artırılması, özendirilmesi gerekmektedir. Konu ile ilgili olarak Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, yetiştirici birlikleri, sanayici, ulusal-yerel basının ortak çalışarak çözüm bulmaları gerekmektedir. Yetiştiriciyi üretime teşvik edecek asgari 5 yıllık hayvancılık stratejisine ve belirlenen bu stratejinin etkin olarak uygulanması için tedbirlerin alınmasına acil olarak ihtiyaç var. " 
 
Çiğ süt fiyat istikrarının korunmasının büyük önem taşıdığına da vurgu yapan Güleç, "Çiğ süt üretimine süreklilik kazandırmak, besi sektörünün ihtiyacı olan kasaplık sığır üretiminin çıkış noktasıdır. Süt ve eti birlikte ele alacak piyasa düzenini sağlayacak, üretici ve sanayicinin temsil edileceği Et ve Süt Konseyine ihtiyaç vardır" dedi. 
 
Güleç, ayrıca mazot, elektrik, su, fabrika yemi gibi maliyetlerin sürekli artmasının hayvancılık işletmelerine büyük zarar verdiğini söyledi. 
 
Toplantıya, Tarım İl Müdürü Selim Karahan ile üreticiler katıldı. (AA)

Ekleme Tarihi
09.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Güleç: Süt ve Kırmızı Et Piyasasında İstikrar İçin Uzun Vadeli, Etkin Politikalara İhtiyaç Var




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız
 

ALAATTİN İPEKÇİOĞLU 09.05.2011
slm

Tarım bakanından başka herkes tarım ve hayvancılığın nasıl kurtulacağını biliyor, bir tarım bakanı bilmiyor, Damızlık birliği tarım bakanlığı tarafından torpilli çünkü tarım bakanı 25 martta sadece damızlık birliği üyelerinin anaç sığır desteklemelerini ödedi, belki şimdi onların dediğini yaparda tarım ve hayvancılık biraz nefes alır, yoksa boğulacaz.