Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesinde dünyanın en teknolojik zeytinyağı fabrikasının kurulacağı bildirildi. Altınoluk 994 sayılı Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi (Tariş) müdürü İsmail Çancı, Belediye başkanı Hasan Özpolat ve Tariş yöneticileri ile belediye binasında bir araya geldiler.

Altınoluk’u, dünya zeytin ve zeytinyağı liginde teknolojik olarak ilk sıraya yerleştirme hedefinde olduklarını belirten Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, beldenin sahip olduğu tüm değerlerle, Türkiye genelinde hep ilk sıralarda olduğunu, Altınoluk’un sadece oksijen varlığı ile değil, zeytin ve zeytinyağı ile de ön planda olduğunu söyledi.
Beldelerinde bulunan Tariş Kooperatifi’nin, zeytin ve zeytinyağının işlenmesi ve değerlendirilmesi aşamalarında beldeye büyük katkısı bulunduğunu bildiren başkan Özpolat, “Tariş tarafından yapılacak yatırımla, dünyanın en teknolojik zeytinyağı fabrikası da beldemize kazandırılacak. Altınoluk sadece turizmin cenneti değil, sahip olduğu tüm değerlerle bir cennettir. Bu yatırımı yapan Tariş müdürü ve yöneticilerine teşekkür ediyorum.” dedi.
Yapılacak fabrika ile ilgili bilgiler veren Tariş müdürü İsmail Çancı da, “Altınoluk Tariş Kooperatifi, teknolojik altyapı ve sistemiyle dünyanın ilk sırasına taşıyacağız. Zeytinyağı imalatı esnasındaki kalite kayıplarının önlenmesi ve teknolojik altyapı ve sistem konularında Güney Marmara Kalkınma Ajansına(GMKA) bir proje dosyası sunduk. Sunduğumuz proje de ajans tarafından kabul edildi. GMKA”dan büyük bir hibe desteği alacağız. Proje içerisinde, forklift marifetiyle taşınan büyük ebatlı kasada zeytin bekletme sistemi de bulunmaktadır. Protokolün imzalanmasının ardından yatarım uygulaması çalışmalarına başlayacağız. roje sonunda Altınoluk Tariş zeytinyağı fabrikası dünyanın en teknolojik zeytinyağı fabrikası haline gelecek. Uygulanacak sistemle Altınoluk Tariş ortaklarının ve Altınoluk’lu zeytin üreticilerinin , fabrikaya gelmeden tüm hizmet bilgilerini, üreticilerinin cep telefonlarına kısa mesaj olarak da atılabileceğiz. Ayrıca sistem ile gıda güvenliği zinciri de sağlanacak. Üretilecek zeytinyağında kalite kayıpları büyük oranda önlenecek. Tarladan sofraya kadar izlenebilir bir gıda üretim prosesine sahip olacağız. Bu projeye destek veren Güney Marmara Kalkınma Ajansına (GMKA) ‘na Altınoluk’lu tüm zeytin üreticileri adına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Ekleme Tarihi
09.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Dünyanın en modern zeytinyağı fabrikası Altınoluk’ta kurulacak.




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız