Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Prinçte  

 BAFRA'DA YETİŞTİRİLEN ÇELTİĞİN BİR TÜRÜNE “BAFRA YILDIZI” İSMİ VERİLDİ

SAMSUN (İHA) - Samsun'un Bafra ilçesinde üretilen pirincin, iç ve dış piyasalarda “Bafra” olarak anılabilmesi için çeltiğin bir türüne “Bafra yıldızı” ismi verildi.

Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, uzun yıllar boyunca yaptığı araştırmalar sonucunda geliştirdiği bir çeltik türüne “Bafra yıldızı” ismini verdi. Bafra yıldızı ismi, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tohumculuk Dairesi Başkanlığı'nca tescillendi.

Bafra'nın verimli topraklarında 50 yıldır ekilen, iç ve dış piyasada kalitesi ve lezzeti ile yer edinen Bafra Pirincinin isminin Bafra olarak anılması amacıyla yapılan çalışmalara, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, OMÜ Ziraat Fabrikası, Bafra Çeltik Komisyonu Başkanlığı, Ziraat Odası Başkanlığı, Ticaret Borsası Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Tahıl üreticileri Birliği Başkanlığı da destek verdi.

Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, “Bu kadar büyük bir alanda çeltik ekimi yapıldığı halde Bafra'nın pirinç piyasasında isminin geçmemesi çok üzücü bir durum. Artık Bafra yıldızı pirinci ile pirinç piyasasında ismimiz yer edecektir” dedi.

Bafra İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun ise şunları söyledi: “İlçemizde yaklaşık 50 yıldan beri çeltik yetiştiriciliği yapılmaktadır. İlçemizin verimli topraklarında yetiştirilen çeltikten elde edilen pirinç kalite ve lezzet yönünden tüketicilerin daima birinci tercihi olmuştur. Çeltik yetiştiriciliği özellikle son yıllarda sebze fiyatlarının düşük olması dolayısı ile üreticilerin can simidi olmuştur. Pirinçlerimiz başka pirinçlerle karışım haline getirilerek değişik markalar adı altında piyasaya sürülmekteydi. Bu durumda Bafra pirincinin hak ettiği değeri yeterince görememesine neden olmaktaydı. Şu anda ise ilçemizde iki fabrika Bafra pirincini ambalajlarla tüketicinin beğenisine sunmakta ve bu paketler büyük market raflarında yer almaktadır.”

Ekleme Tarihi
10.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Prinçte 'Bafra yıldızı'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız