Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
ağaçlandırma 

Corendon Havayolu şirketinin yeni kurduğu Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Fonu'nun tanıtımı Hollanda'da Lahey Kurhaus Oteli'nde yapıldı. 
 
Programa Hollanda Ekonomi, Tarım ve İnovasyon Bakanlığı Müsteşarı Henk Bleker, Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan, Corendon'un sahiplerinden Atilay Uslu, fon başkanı Ahmet Taşkan da katıldı. 
 
Programda bir konuşma yapan Atilay Uslu, çevre konusuna duyarlı bir şirket oldukları için bu fonu kurduklarını söyledi. "Bizim sektörümüz çevre kirletici bir sektör. Çevreye katkı amaçlı ne yapabiliriz diye düşünürken aklımıza bu proje geldi ve başlattık. " diyen Atilay Uslu, şöyle konuştu: "2013 sonuna kadar Türkiye'de 1 milyon ağaç dikmeyi hedefliyoruz. Bunların 500 bini Pamukkale, 500 bini de Antalya bölgesine dikilecek. Turistlerin çok gittiği yerler buralar. Paralarını turistler verecek çünkü gittiklerinde görsünler istedik. " 
 
Şu ana kadar toplam 15 bin ağaç dikildiğini söyleyen Uslu, şöyle devam etti: "Proje TEMA ile ortaklaşa yapılacak. Geçen sene haziran ayında 15 bin ağaç dikmiştik şu anda 100 bin de dikiliyor. Önce bir hedef koymak lazım diye düşündük. 1 milyon büyük bir hedef. Bu hedefi yerine getirdikten sonra da devam edeceğiz. Evde oturacak halimiz yok belki 5 milyon diyeceğiz. 1 milyon ağacın maliyeti 2, 5 milyon Euro. Her müşteriye 2, 5 Euro'dan ağaç satacağız. Bizim isteğimiz tüm bütçenin yolcular tarafından karşılanması. Ama eksik olan olursa da kalanı biz kendimiz tamamlayacağız. " dedi. 
 
Çevre konusunun son derece önemli olduğunu belirten Ahmet Taşkan da, 1 milyon hedefine ulaşmayı arzuladıklarını anlattı. Bunun yanı sıra fonun kaynaklarıyla bazı projelere katkı yapacaklarını söyleyen Taşkan, "Örneğin bu yıl Cosmicus Vakfı ile Hollandalı bir vakfa yardım yapacağız. Toplam 55 bin Euro'luk yardım olacak. Bunun yanı sıra her yıl Corendon fona 100 bin Euro yardım yapacak. Biz de bu parayla gelecek projeleri destekleyeceğiz. Amacım havacılık sektörünün kirlettiği çevreye katkı sunmak. Havacılık sektörü çevreyi kirletiyor biliyorsunuz bu yüzden katkımız olsun istiyoruz. " dedi 
 
Hollanda'daki Türk toplumunun büyük kesiminin yatırımcı olduğunu kaydeden Hollandalı Bakan Henk Bleker ise, Corendon'un bu projesinin örnek niteliğinde olduğuna dikkat çekti. İki ülke arasındaki 400. yıl kutlamaları dolayısıyla seneye ağaç dikmeye gidebileceğini söyleyen Bleker, şöyle konuştu: "4 yüz bin birinci ağacı dikmek isterim. Bu proje takdir edilecek, örnek bir proje herkesi kutluyorum. Bunun çoğalmasını umuyorum. " (CİHAN)

 

Ekleme Tarihi
10.05.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Hollanda'dan Türkiye'ye 1 Milyon Ağaç




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız